logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wydajna drukarka atramentowa do 250zł z tanimi tuszami i niezasychającymi głowicami

happysad1000 19 Lut 2007 16:03 966 4
REKLAMA
  • #1 3590791
    happysad1000
    Poziom 13  
    Witam, było na forum wiele takich tematow, ale nic ciekawego nieznalazłem. Sprzedaje teraz Lexmarka x1180( niepolecam ) i szukam drukarki atramentowej, wydajnej, niewymagającej wymiany głowicy zbyt często, i z tanimi tuszami... Drukuje przewaznie czarnym, ale musi byc kolorowa. Napisze, ze drukuje 1-5 stron w MIESIĄCU, wiec wazne zeby tusze niezasychały. Słyszałem ze w epsonach sa niewymienne głowice, a ostatnio Cannony wszyscy chwalą...
  • REKLAMA
  • #2 3591405
    nmos
    Poziom 21  
    Ocena: 29
    Ja bym wybrał HP DeskJet 5940, ale ona jest trochę droższa (ok. 290zł).
  • REKLAMA
  • #3 3591477
    happysad1000
    Poziom 13  
    Mozebys coś powiedział o niej więcej? Jak z exploatacją, jakością, wydajnoscią?
  • REKLAMA
  • #4 3600313
    nmos
    Poziom 21  
    Ocena: 29
    Polecam stronę hp.pl, jest tam sporo informacji. Jest to najtańszy HP z przyzwoitym mechanizmem. Jak we wszystkich (prawie) HP tusz zintegrowany z głowicą drukującą. Oryginalen tusze "potrzebują" ok. 2 mies. przerwy w drukowaniu, żeby zaschnąć (ale i wtedy przeważnie dają się odratować). Tusz oryginalny czarny typ 339 cena ok. 90zł, pojemność 21ml. Gorzej z kolorowym - 343 cena ok. 75 zł i pojemność 3x7ml. Zapytałeś: "Jaką drukarkę ..." więc odpowiedziałem. Wydaje mi się, że spełnia podane kryteria. Nie polecam modeli tańszych, ponieważ mają bardzo delikatny mechanizm i w związku z tym często się psują. Polecam HP, bo mam z tymi drukarkami dobre doświadczenia.
  • #5 3625454
    misiekte
    Poziom 11  
    według mnie mógłbyś kupić sobie Hp z serii PSC ponieważ dodatkowo z drukarką masz skaner a co dalej za tym idzie to z połączenia tych dwóch wychodzi ksero:) A jeżeli chodzi o jakość wydruku czy skanowanych obrazów to nie mam większych zastrzeżeń choć mam jedną już ze starszych wersji 12** a już widziałem na allegro wersje 21** Więc na Twoim miejscu bym sie zastanowił. Pozdrawiam
REKLAMA