logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta sieciowa LAN nie wysyła pakietów po użyciu Linux Live CD - jak naprawić?

lkorek 20 Lut 2007 00:28 1065 1
REKLAMA
  • #1 3593398
    lkorek
    Poziom 11  
    Witam

Mój problem polega na tym iż bawiłem się wczoraj Linuxem Live CD. Nie zmieniałem niczego za bardzo lecz w pewnym momencie moja karta sieciowa przestała odbierać i wysyłać pakiety. Uruchomiłem ponownie kompa myślałem ze to coś da ale nic z tego. Instalowałem juz mandrive, XP, Viste i na każdym systemie mam ten problem. Komputer widzi kartę sterowniki instaluje ale gdy chcę nadać jej adres IP to system się wiesza (tylko XP na mandrivie i Viscie mogę nadać karcie IP). Czy mogłem uszkodzić kartę zmieniając coś w jej konfiguracji?? Ewentualnie jak przywrócić domyślne ustawienia karty. Sieciówkę mam zintegrowana z płytą główną.
  • REKLAMA
  • #2 3593629
    Lilith_100
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    generalnie LiveCD nie ungerują w dane na dysku chyba że tego bardzo chcesz, działa on na ustawieniach które sobie zczytał ale po zamknięciu ich nie zapisuje, więc to raczej nie od tego, bo jak sam zauważyłeś na Mandrake (rozmyślnie użyty bo nie lubię nowej nazy, starej zresztą też) i Viście zmienić możesz, sprzęt działa więc uszkodzony raczej nie jest
REKLAMA