logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Crossover. Czy opłaca się kupować takie urządzenie z linku?

DjHeniuu 20 Lut 2007 00:40 1544 8
REKLAMA
  • #1 3593421
    DjHeniuu
    Poziom 23  
    Ocena: 25
    Witam!!
    mam pytanko... czy opłaca się kupić urządzenie http://www.allegro.pl/item166963768_msd_200_sylwania.html ....??
    potrzebuje to do drugiego zestawu, narazie 2-way, a domyślnie dokupił bym takie drugie, by mieć 2 niezależne zestawy 3-way...
    pytanko gównie do urzytkownieków w/w crossover'a
    PS. zdaje sobie sprawe żę to nie DBX, ale pytanie czy coś takiego da radę??
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3593460
    Paweł.ko
    Spec Elektroakustyka
    Ocena: 77
    DjHeniuu napisał:
    czy opłaca się kupić urządzenie http://www.allegro.pl/item166963768_msd_200_sylwania.html ....??

No pewnie, tylko się pośpiesz bo z tego co wiem jest wielu chętnych...

DjHeniuu napisał:
    ...PS. zdaje sobie sprawe żę to nie DBX, ale pytanie czy coś takiego da radę??

Zgadza się to nie DBX tylko żarówka a czy da radę? Hmm... na pewno, nie takimi cudami krosowało się pasma audio :D
  • REKLAMA
  • #3 3593576
    dj arq
    Poziom 25  
    Ocena: 22
    Kurde to w końcu chcemy świecić czy grać?? Bo żarówka to chyba ma 100godzin ale do końca żywota :)
  • REKLAMA
  • #4 3594345
    DjHeniuu
    Poziom 23  
    witam!!
    przepraszam za zamieszanie, ale za dużo rzeczy naraz robiłem....
    już poprawiam. Mowa oczywiście o tym urządzeniu: http://www.allegro.pl/item164876017__behringer_crossover_cx_2310_new_hit_gudman%5D.html
    jeszcze raz sorki.
    pozrawiam
  • REKLAMA
  • #5 3594854
    izzy
    Poziom 22  
    Ocena: 6
    a gdzie jest swith range x10 ?
    tak z ciekawości w tym behringerze
  • #6 3595499
    dj arq
    Poziom 25  
    Ocena: 22
    A powiem ci że w d..e :) żartuję. To znaczy z tyłu :P
    A na serio mam behringera cx3400 i proponuję dołożyć tą stówkę i kupić właśnie jego - większe możliwości i wbudowany wielopasmowy limiter skutecznie zabezpieczą Twój sprzęt przed atakiem pseudo-akustyka na twój mixer lub głuchego dj'a. Albo przed Tobą samym :)
  • #7 3602025
    DjHeniuu
    Poziom 23  
    witam!!
    dzięki wielkie za odpowiedź...
    poprostu chciałem sie skonsultować co do firmy.... a tak jak już mówiłem to ma służyć jako drugi komplecik nagłośnienia, właśnie dla innych Dj-ów, którzy wynajmują to odemnie, więc limiter bardzo mile widziany..... wiadomo jaka różnica jest między dobrymi słuchawkami, a tym co na sali słychać...:P
    pozdrawiam

Dodano po 2 [minuty]:

PS. przedemną nie trzeba bronić:P wiesz zgodnie ze starą zasadą "nie kupujesz nie szkodujesz" zdaje sobie sprawe ile to wszytko kosztuje i jakie koszty są zbytniego szaleństwa na sprzęcie......:D
    pozdawiam
  • #8 3609710
    inz Gnom
    Poziom 11  
    Tylko że z Behringerem jest ten problem, że każda strona gra inaczej. Nie słyszalem jeszcze behringera, który by grał równo.
  • #9 3648081
    izzy
    Poziom 22  
    Ocena: 6
    ale to problem z wyskalowaniem napisów / jakoscia potencjometrow ?
    bo cos nie moge uwierzyc zeby cross chodzil tak

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy opłacalności zakupu crossovera Behringer CX 2310 jako urządzenia do rozbudowy systemu nagłośnienia z 2-way do 3-way. Początkowo pojawiło się nieporozumienie dotyczące modelu, jednak ostatecznie rozmowa skupiła się na Behringerze. Użytkownicy podkreślają, że choć Behringer nie dorównuje jakości urządzeniom DBX, to spełnia podstawowe funkcje krosowania pasm audio. Zwrócono uwagę na brak precyzyjnego przełącznika zakresu (switch range x10) w modelu CX 2310 oraz na lepsze możliwości modelu CX 3400, który posiada wbudowany wielopasmowy limiter chroniący sprzęt przed przeciążeniem. Wskazano jednak na problem nierównomiernego brzmienia kanałów w urządzeniach Behringer, co może wynikać z jakości potencjometrów lub skalowania. Limiter jest szczególnie pożądany w zastosowaniach DJ-skich, gdzie sprzęt jest używany przez różne osoby. Podsumowując, Behringer CX 2310 jest rozwiązaniem budżetowym, które może się sprawdzić, ale warto rozważyć droższy model CX 3400 dla lepszej ochrony i funkcjonalności.
REKLAMA