logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Officejet D135 - Zielone tło przy skanowaniu dokumentów na komputer

ritech 20 Lut 2007 14:40 1197 6
REKLAMA
  • #1 3594989
    ritech
    Poziom 15  
    Ocena: 13
    witam urządzenie wyczyszczone , nowe oryginalne tusze , jako drukarka działa idealnie , jako kserokopiarka działa super , problem że jak skanuje to na całym dokumencie jest takie zielone tło , dodam że jak położę na szybę zdjęcie kopia jest idealna , jak skanuje to zdjęcie do komp to jest lipa , sprawdzałem na trzech innych komputerach i jest to samo w załaczniku przeyłam skan
    Załączniki:
    • HP Officejet D135 - Zielone tło przy skanowaniu dokumentów na komputer Obraz 003.jpg (162.54 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 3596904
    gandalf.s
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 25
    Skoro napisales ze urzadzenie jest dobre, czyli ze drukarka i kopiarka dziala bez problemu to proponuje zaczac od sterownikow. Nie sprawdzaj na innych kompach tylko wgraj od nowa sterowniki.
  • REKLAMA
  • #3 3597058
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    zgaduję : zawsze podpinasz na tym samym kablu USB :?:
  • #4 3597100
    Syriusz74
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    Przeczyszczenie spirytusem gniazda USB i podmiana kabla USB nie pomoże za wiele ale na pewno nie zaszkodzi.
    Też sądzę że to stery,skoro drukarka drukuje i kopiuje to winy należy szukać właśnie od portu USB w płycie głównej drukarki przez kabel aż do kompa przy uwzględnieniu oczywiście oprogramowania.

Pozdrawam
  • REKLAMA
  • #5 3598277
    ritech
    Poziom 15  
    witam wymieniłem kable zainstalowałem najnowszy sterownik i dalej jest to samo ,poszukam jeszcze i dam znać
    dzięki za podpowiedzi
    pozdrawiam ritech
  • REKLAMA
  • #6 3598724
    Syriusz74
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    A wejdź w "Mój komputer",wybierz skaner i tą drogą spróbuj coś przeskanować
  • #7 3599125
    ritech
    Poziom 15  
    witam ponownie , kombinowałem juz chyba ze wszystkim , dziekuje wszystkim za odpowiedzi i pozdrawiam ritech

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy skanowania dokumentów za pomocą urządzenia HP Officejet D135, które generuje zielone tło na całym zeskanowanym obrazie. Drukarka i kopiarka działają poprawnie, a skanowanie zdjęć bezpośrednio ze szkła daje dobre rezultaty. Problem występuje niezależnie od komputera, co sugeruje, że przyczyna nie leży po stronie systemu operacyjnego. Proponowano reinstalację sterowników oraz wymianę kabla USB, jednak mimo tych działań problem pozostał. Sugerowano również sprawdzenie połączenia USB i ewentualne oczyszczenie gniazda, ale bez skutku. Próby skanowania przez eksplorator plików również nie rozwiązały problemu. W efekcie problem pozostaje nierozwiązany, mimo zastosowania standardowych procedur diagnostycznych związanych z oprogramowaniem i sprzętem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA