logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kody serwisowe do telewizora Panasonic TX-29PS12P - jak uzyskać?

faramon 20 Lut 2007 18:37 7448 10
REKLAMA
  • #1 3596015
    faramon
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam

Potrzebowałbym bardzo kodów serwisowych do mojego Panasonica

Jarosław K-K
  • REKLAMA
  • #2 3596807
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6158
    Przeniosłem z: Schematu/instrukcji…
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3597774
    jareks11
    Poziom 19  
    Ocena: 20
    Witam. Kolega z postu wyżej trochę sie pomylił. W tym odbiorniku wejście w tryb serwisu odbywa się przez przytrzymanie na pilocie klawisza "mute" i w tym samym czasie na klawiaturze odbiornika przycisku oznaczonego jako "V". Tylko tyle , bez żadnych wcześniejszych ustawień. Zmiany pozycji klawiszami przełączania programów, a zmiany wartości nastaw klawiszami regulacji siły głosu, oczywiście z pilota. Powodzenia.
  • #6 3600084
    jareks11
    Poziom 19  
    Ocena: 20
    Jesteś pewny, że to da się zrobić tylko na 99 programie?? Myślę jednak, że można wejść do serwisu tego odbiornika na każdej pozycji programatora.
  • Pomocny post
    #7 3600160
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 530
    Nie tylko na 99, ale i sharpness - to co w linku wyżej jest w serwisówce tego modelu. Mix Daewoo i Panasonica.
  • #8 3600376
    faramon
    Poziom 10  
    Dzięki za podpowiedzi. Faktycznie wchodzi się do serwisówki ale za bardzo nie wiem dokładnie za jaki parametr się zabrać? Jest ich kilka odnośnie geometrii: corner T, corner B, parabola, trapez itp.
    Jeśli macie jakieś sugestie to bardzo proszę o podpowiedź.

Jarosław K-K
  • #9 3600426
    na kozlowce
    Spec od TV
    Ocena: 23
    corner: rogi dół i góra, trapez - przekszywianie linii pionowych po bokach, parabola - uzyskanie idealnych linii pionowych bez wklęśnięcia lub wybrzuszenia, pozdrawiam
  • #10 4327576
    grzybol6321
    Poziom 11  
    Działa na każdym kanale(mute+V).
    Czy jasny pionowy pas na środku i ciemne plamy na bokach,to norma w tym typie?
    Mam już 3 egz. (po wymianie) z taką wadą.
  • REKLAMA
  • #11 4329022
    faramon
    Poziom 10  
    Ja mam inną normę w tym typie, mianowicie skrzywienie geometrii na prawej pionowej krawędzi ekranu - nie dowyprostowania poprzez kody serwisowe. Całość obrazu jest uniesiona ku górze (można to zobaczyć na załączonej fotce). W serwisie powiedzieli, że tak może być i to odchylenie jest dopuszczalne. Wiwat PANASONIC i jego bardzo szeroka tolerancja odchyleń geometrii.
    Załączniki:
    • Kody serwisowe do telewizora Panasonic TX-29PS12P - jak uzyskać? IMG_0384.JPG (641.95 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy uzyskania kodów serwisowych i sposobu wejścia do trybu serwisowego telewizora Panasonic TX-29PS12P. Wejście do serwisu odbywa się przez jednoczesne przytrzymanie na pilocie przycisku "mute" oraz naciśnięcie na odbiorniku przycisku "V", bez konieczności wcześniejszych ustawień. Zmiany parametrów dokonuje się klawiszami zmiany programów (pozycje) oraz regulacji głośności (wartości). Istnieje dyskusja, czy wejście do serwisu wymaga ustawienia programu na 99, czy jest możliwe na dowolnym kanale; potwierdzono, że działa na każdym kanale. W serwisówce modelu występują parametry dotyczące geometrii obrazu, takie jak corner T (róg górny), corner B (róg dolny), parabola (korekta linii pionowych), trapez (przekształcenie linii pionowych). Użytkownicy zgłaszają problemy z geometrią obrazu, m.in. jasny pionowy pas na środku ekranu oraz ciemne plamy po bokach, a także skrzywienie geometrii na prawej krawędzi ekranu, które według serwisu jest dopuszczalne w tym modelu. Wspomniano, że model ten jest mieszanką technologii Daewoo i Panasonica.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA