logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawnie zainstalować SE-Tool 3 org i skonfigurować drivery?

fraydi 20 Lut 2007 21:12 2026 4
REKLAMA
  • #1 3596987
    fraydi
    Poziom 16  
    Ocena: 38
    Witam

Stałem sie użytkownikiem se-tool'a3, ale piszę bo mnie zaraz %%%%%!!!!

Nie wiem czy cos popiepszyłem z driverami albo z kolejnością ich wgrywania, bo nie mogę się skomunikować z fonem....

Zassałem z supportu "setool_card" i zainstalowałem drivery.

USB CARD wykrywa w oknie ale żadnej komunikacji na żadnym comie.

Pomóżcie. Dajcie jakąś instrukcję krok po kroku bo sam to sie prędzej wykończę :)
  • REKLAMA
  • #2 3597294
    techgsm
    Poziom 13  
    1. Wprosze wejść w ten link aby sie zarejestrować: http://www.setool.net/support/index.php

2.Wypełnić formularz: wybrać login, hasło (dwukrotnie), numer ICQ (jeśli masz), prosze wpisać xxxxxx jako reseler (sprzedawca),
    wypełnic wszystkie wymagane pola. W polu Dongle ID wpisać numer seryjny napisany na boxie (na spodzie najczęściej).

3. Kliknij "Register Account" i poczekaj na weryfikacje. Potwierdzenie przyjdzie na twój maj w przeciągu 48 godzin(zwykle zajmuje to mniej czasu - około 24 godzin). Jeśli nie otrzymałeś(aś) żadnego potwierdzienia to zapewne z powodu używania komercyjnej skrzynki mailowej z silną ochroną anty-spamową. Możesz sprawdzić czy wszystko działa - poprostu wejdź na strone supportu i spróbuj sie zalogować.

4. Możesz pobrać oprogramowanie za pomocą tego linka: http://www.setool.net/setool_card.zip

5. Prosze rozpakować sciągniety plik i zainstalować sterowniki.

6. Jeśli twój box jest w werji w kolorze czrnym prosze zczytać numer ID carty (read card ID) poprzez oprogramowanie i kontunuować rejestrację.

Dodatkowo instrukcja:

Se Tool Manual
  • REKLAMA
  • #3 3598702
    fraydi
    Poziom 16  
    to wszystko już zrobione.

Ale jaki interface wybrać??? USB czy COM? Jak tak to który?

Próbowałem już wszystkich chyba :(

Korzystałem wcześniej już z semca ale pod UFSem i bez problemów a tu już nie mam pojęcia co się dzieje.

Dodano po 1 [minuty]:

dodam jeszcze że mam białego boxa
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3598756
    wasylwek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 88
    Manager urządzeń /porty com i wtedy wpinaj i wypinaj boxa z USB zobaczysz czy Ci sie pokazuje jakiś nowy com w managerze , jeżeli nic się nie pojawi prócz smard card to cos walneło w boxie (FTDI) . Możesz wtedy jeżeli masz UFSa wykorzystać jego do komunikacji.
  • #5 3599941
    fraydi
    Poziom 16  
    Dzieki Sylwek

Okazało się że setool lokował mi się na 17 comie :) a setool ma do 16.....

Ale pomogła ręczna zmiana ustawień na 6 coma i wszystko śmiga jak należy.

Temat zamykam.
REKLAMA