logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

se tool box 3 zatrzymuje sie na logo starowym i wiesza

mobiletomek 08 Sty 2007 19:34 1338 10
REKLAMA
  • #1 3422417
    mobiletomek
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    witam mam taki problem z se tool box 3 problem .kupilem tego box-a zainstalowalem wszysko jak nalezy ,i kiedy uruchamiam prgoram to zatrzymuje sie on na logo starowym i wiesza! i nic nie moge wiecej zrobic.ktos ma jakies pomysly?? prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3423200
    dziela
    Poziom 11  
    Miałem tak ale z setool2. U mnie wystarczyło wyłączyć w zgodności kompozycje wizualne. Po tym zabiegu śmigał jak trzeba :)
    Załączniki:
    • se tool box 3 zatrzymuje sie na logo starowym i wiesza image.JPG (18.94 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 3423290
    mobiletomek
    Poziom 15  
    a gdzie to znalesc?

Dodano po 2 [minuty]:

mam widowsa XP
  • #4 3423336
    djn
    Poziom 25  
    Ocena: 13
    prawy klawisz na ikonie programu/wlasciwosci/zgodnosc
  • REKLAMA
  • #5 3423394
    mobiletomek
    Poziom 15  
    ustawilem tak jak w opise ale ciagle lipa ,ma ktos jakies pomysly
  • REKLAMA
  • #7 3424679
    tomek4321
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    a wie ktoś dlaczego mi za każdym razem jak uruchamiam to wyskakuje "protektion card error" i musze odłączać i uruchamiać ze trzy razy zanim załapie?
  • #8 3426042
    mobiletomek
    Poziom 15  
    cos takiego wysakuje jak opalasz program a nie ,masz podloczonego box, sprawdz swoje usb i moze zmien kabel usb - box albo podeginl te 2 balszki po wewnetrznej stronie gniazda w box ,a co do mojej sprawy to juz wszysko dziala ,zainstalowalem stery z plyty cd potem sciganlem najnowszy program z suportu i wyskoczylo mi ze brakuje pliku ufs2xx.dll znalezlem taki i wzucielm do programu z suportu ,i wszysko smiga tylko troche zaczl sie mulic program i wolono zczytuje telefony :(
  • #9 3426871
    sony5429
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    a jaki masz kolor boxa? czarny ?

bo czarnego mialem i jak bylo zimno to tez był taki efekt przy startowaniu,
    bralem hota, 90stopni jak sie ciut rozgrzał to już pózniej działał
    jesli wyskakuje error karty to może masz uszkodzona w boxie
    albo wogole eprom jest nie poprawny
    w białym miałem flashowanie tylko 115 i 230 , na wyższych telefony
    padały jak muchy, nawet identyfi nie dało rady zrobić na wysokich
    po zmianie eproma działa bez zarzutu
    wyślij go do swojego sprzedawcy, niech sprawdzą < oni to zrobią najszybciej

Pozdr
  • #10 3427815
    mobiletomek
    Poziom 15  
    bialy a jaka to ma roznice?

Podsumowanie tematu

✨ Problem z SE Tool Box 3 polega na zatrzymywaniu się programu na logo startowym i zawieszaniu się. Rozwiązania sugerowane w dyskusji obejmują wyłączenie kompozycji wizualnych w ustawieniach zgodności programu (prawy klik na ikonę programu → właściwości → zgodność), jednak nie zawsze przynosi to efekt. Sprawdzono także, czy system ma zainstalowany Service Pack 2 (SP2) dla Windows XP oraz czy używana jest najnowsza wersja oprogramowania. Pojawia się również błąd "protektion card error", który może wynikać z problemów z podłączeniem boxa do USB lub uszkodzeniem kabla bądź złą konfiguracją pinów w gnieździe boxa. W jednym przypadku brakowało pliku ufs2xx.dll, który po dodaniu do folderu programu umożliwił uruchomienie, choć program działał wolno. Wskazano, że kolor boxa (biały lub czarny) ma znaczenie techniczne – czarny box może mieć problemy z uruchomieniem przy niskiej temperaturze, a biały box nie posiada zewnętrznego zasilania, co może wpływać na stabilność działania. W przypadku powtarzających się błędów karty ochronnej lub problemów z epromem zalecane jest odesłanie boxa do sprzedawcy w celu sprawdzenia i ewentualnej naprawy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA