logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony DVP-NS32 - poszukiwana zawartość pamięci flash odtwarzacza DVD

Wojtek44 21 Lut 2007 08:03 2989 8
REKLAMA
  • #1 3598163
    Wojtek44
    Poziom 27  
    Ocena: 72
    Witam
    Poszukuję zczytanej zawartości pamięci flash do w/w odtwarzacza.
  • REKLAMA
  • #2 3750732
    marmat
    Poziom 20  
    Ocena: 48
    Podpinam się do tematu może już ktoś zgrał z dobrego , bo nie można nigdzie tego namierzyć ?
  • REKLAMA
  • #4 3751977
    marmat
    Poziom 20  
    ale chodzi mi o plik zgrany z Flash a nie do updat-u przez płytę , a w tym przypadku to nie to samo

Dodano po 3 [godziny] 31 [minuty]:

już dostałem - nieaktualne dzięki Przemysław - sprzęt już działa :))
  • REKLAMA
  • #6 3795082
    marmat
    Poziom 20  
    Jeżeli jeszcze nie masz to pisz na priv. podeślę .
  • #7 4586281
    bc108
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    jesli mozna to i ja bym prosil o zawartosc :)
    moja poczta jarecki.fm(_at_)op.pl
    z gory dziekuje
  • REKLAMA
  • #8 4640215
    DJOstry
    Poziom 25  
    Ocena: 65
    Nie mogłem dostac zawartosci pod MtkTool, więc kupiłem sprawny odtwarzacz i sobie zgrałem.

W zalaczniku flash zgrany MtkTool'em , eeprom 24wc16, program i maly opisik.

Sprawdzone działa w 100 % w moim przypadku, moj egzemplarz wstał odrazu.
    Załączniki:
    • sony DVP-NS32.rar (1.98 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 7893541
    des76
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    witam,
    Korzystajac z zalaczonych plikow probowalem przywrocic odtwarzacz DVD do zycia. Uklad mam wg tego schematu z tym, ze zamiasta MAX3232 mam SIPEX-a SP3232
    http://www.itepe.net/pict/interface2.jpg

Po wgraniu flash-a w MTKTool wszystko bylo OK (pojawil sie komunikat FINISHED). Odczekalem kilka minut i podlaczylem DVD do zasilania. Pojawilo sie menu Sony i problem - mechanizm kieszeni caly czas pracuje tzn. na przemian pojawia sie OPEN, a za kilka sekund CLOSE wraz z wlaczonym znaczkiem PLAY. Kieszen jednak sama sie nie porusza - jezeli podczas OPEN delikatnie ja popchne to kieszen wysuwa sie a po zmianie na CLOSE chowa sie, lecz przy nastepnym takim cyklu bez mojej pomocy kieszen sie nie porusza.
    Myslalem, ze moze cos z tym flash-em jest nie tak wiec chcialem wgrac go jeszcze raz, lecz przy kazdej probie po wgraniu 99% w MTKTool pojawia sie:
    process 1
    process 2
    process 3
    process 4
    process 5
    ERR: verify flash failed!
    Fail Addr: 2096896
    retry 5

Wie ktos moze, dlaczego tak sie dzieje?
    Prosze o pomoc

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poszukiwano zawartości pamięci flash odtwarzacza DVD Sony DVP-NS32, niezbędnej do naprawy urządzenia po nieudanym upgrade. Użytkownicy dzielili się informacjami o trudnościach w znalezieniu oryginalnego pliku flash, podkreślając różnicę między plikiem z pamięci flash a standardowym plikiem aktualizacyjnym z płyty. Jeden z uczestników udostępnił zgrany plik flash oraz eeprom 24wc16, program i instrukcję, potwierdzając skuteczność przywrócenia działania odtwarzacza. W dalszej części dyskusji opisano problem z mechanizmem kieszeni, który po wgraniu flasha przez MTKTool nie działał poprawnie – kieszeń nie wysuwała się automatycznie, a próby ponownego wgrania kończyły się błędem weryfikacji pamięci flash (ERR: verify flash failed). Wspomniano także o zastosowaniu układu SIPEX SP3232 zamiast MAX3232 w interfejsie komunikacyjnym.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA