logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony DVP-NS32 - Gdzie znaleźć firmware v2.14 i jak go zainstalować?

sub.done 12 Paź 2005 13:27 38874 42
REKLAMA
  • #1 1892541
    sub.done
    Poziom 12  
    Postanowiłem podwiesić gdyż zniknął on z oryginalnej lokalizacji, tj. http://www.sonydigital-link.com/HAV/downloads/downloads.asp?l=en&f=fw . Czyżby Sony nie chciało się dzielić z użytkownikami bez pośrednictwa serwisu? W każdym razie kto zdążył to ma.
    Firmware jest jednakowy dla NS32, NS52 i jeśli się nie mylę to również do NS92 (ale 100% pewności nie mam).
    Dla DVP-NS32 sam sprawdziłem - śmigają polskie napisy i xvid (oczywiście obowiązuje ograniczenie co do rozdzielczości 720x576)
    Załączyłem także manuala (stronka w offline) z instrukcją krok po kroku.

Nie muszę chyba przypomnać że zaleca się ostrożność przy zmianie firmware:D
    Plik Sneec900.bin to nie plik obrazu płyty - wypalać "normalnie" wg wskazówek z manuala.
    Załączniki:
    • Bin&Manual.zip (1.5 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1902165
    Marcoo21
    Poziom 1  
    No w koncu - tyle na to czekalem.
    Wielkie dzieki.
  • REKLAMA
  • #3 1902803
    a4si
    Poziom 2  
    Hi,
    sorry I can't understand Polish so if you can please reply in English.
    I would like to know if above file Sneec900.bin is for updating firmware on Sony DVP-NS32?
    Are there any special steps how to do update? Like for eample: burn it on CD, insert CD into DVD player,....
    Can someone also please briefly translate me above two posts?
    Thanks to all.
    a4si
  • #4 1905052
    sub.done
    Poziom 12  
    a4si napisał:

I would like to know if above file Sneec900.bin is for updating firmware on Sony DVP-NS32?
    Are there any special steps how to do update? Like for eample: burn it on CD, insert CD into DVD player,....
    a4si

Yes, it is.
    Read carefully the manual (Sony website offline) - You find out all You need.
    Firmware 2,14 support xvid and subtitles (in *.txt format also). Resolution limit (720x576) is in force.
    Greetings form Poland
    Sub

Dodano po 13 [minuty]:

Nowy firmware 2,14 jest znów dostępny - http://www.sonydigital-link.com/HAV/HAV.asp?l=en
    New firmware 2,14 is open to the public again - http://www.sonydigital-link.com/HAV/HAV.asp?l=en
    B4N
    Sub
  • #5 1907008
    a4si
    Poziom 2  
    Thx! Updated successfuly!
  • #6 1939522
    ar7i
    Poziom 2  
    A ja chcialem sie zapytac czy ten odtwarzacz ma mozliwosc powiekszenia czcionki wyswietlanych napisow. Wlasnie zrobilem upgrade i ladnie smiga tylko cos te nappisy malutkie...
    dajcie znac co i jak bo jak narazie z lupa ogladam :D

pozdrowka...
  • #7 2131663
    jimy341
    Poziom 1  
    Mam ten sam problem. Dopiero co zrobilem upgrade i jestem jeszcze zajarany , ale dluzsze ogladanie filmu z taka czcionka męczy...prosze o pomoc o ile jest to mozliwe.
  • REKLAMA
  • #8 2131946
    paweldziadoszxxx
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    Czy nie uwazacie ze napisy jakie oferuje ten soft sa zbyt małe? Oczy sie mecza i trzeba sie skupiac na napisach zamiast na filmie. Nie wiecie czy ktos juz to poprawił?
  • #9 2154540
    Wolfer
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    A jakie jest ryzyko że operacja sie nie uda i DVD pójdzie w smietnik i czy to podlega reklamacji ??

Dodano po 4 [minuty]:

To ja zaryzykuje i zmienie tego softa ale podajcie mi link z opisem tego po polsku bo ściągnąłem ten załącznik i widze tam English
  • #11 2165830
    grajek600
    Poziom 1  
    Mam pytanie, gdzie znajdę oryginalny firmware. Po wgraniu softu 2.14 nie widzi mp3 nagranych na dvd.
  • #12 2436895
    Przemyslaw
    Poziom 28  
    Ocena: 66
    Wybaczcie, ze odrobine odkopie temat. Dostalem wlasnie takie sony po flashowaniu. Snec900 nie jest obrazem zawartosci pamieci. Tak apropos jest tam pamiec 26LV160B -tej pamieci nie czyta mi programator - a scislej mowiac zczytuje za kazdym razem co innego. Ma ktos moze poprawny image? czy 26LV to elektrycznie to samo co 29LV...?
  • #13 2449486
    Gabber_
    Poziom 2  
    Jezeli ktoś potrzebuje plik SNEEC900.BIN do odtwarzacza DVD sony DVP-NS 32 jestem w jego posiadaniu
  • #14 2450370
    Przemyslaw
    Poziom 28  
    No przeciez Sneec900 jest zalaczony w pierwszym poscie. Rzecz w tym, ze nie pasuje on jako image do wgrania do kostki. Ma ktos moze doswiadczenie z tym?
    Z tego co sie doczytalem na stronie macronixa, uklady 26LV i 29LV sa kompatybilne tylko 26lv to wersja tansza, mozliwa do zaprogramowania max 100razy. Moglem uszkodzic podgrzewajac, chociaz z seria 29 nigdy sie to nie stalo.
    Spojrzcie na sneca900 - ten plik jest o 32B wiekszy niz powinien. Pierwsze kilka B z nazwa pliku, raczej nie powinno znalezc sie w kostce Flash. Moze ktos ma propozycje jak przerobic sneca na wsad do pamieci? Manta, philips czy inni producenci podaja go w gotowej formie. Co do licha zrobilo sony?
  • #15 2451549
    Gabber_
    Poziom 2  
    Może nie każdy chce sie rejstrować na forum żeby pobrać Sneec900
  • #16 2451560
    Przemyslaw
    Poziom 28  
    Zeby pobrac snec nie trzeba sie nigdzie logowac wystarczy wstukac google.pl. Nie rozpuszczajmy ludzi az tak :> Ale dzieki za checi w imieniu wszystkich. Wrzuccie dumpa - to ok.
  • #17 2527057
    t_Pawel
    Poziom 1  
    Sorry za odgrzebywanie tematu. Mam pytanie odnośnie odtwarzacza DVD Sony DVP-NS32. W wakacje byłem w Grecji, gdzie kupiłem z siostrą właśnie ten odtwarzacz, chcę jej wysłać firmware 2.20, ale zastanawiam się, czy ma znaczenie to, że odtwarzacz był kupiony w Grecji? Nie chciałbym skopać jej odtwarzacza na odległość 1500km, bo nie będę mógł potem pomóc. ;) Ściągnąłem plik SNEEC900.BIN z anglo i polskojęzycznej wersji strony, nie różnią się ani jednym bajtem, utworzone zostały w tym samym momencie, wynikało by z tego, że to ten sam plik.
    Proszę o odpowiedź :)
  • REKLAMA
  • #18 2536300
    izyrayder
    Poziom 11  
    Witam.
    Zrobiłem upgrade z v. 2.14 do 2.20 i teraz jest mały problem, przestał czytać mp3, to znaczy widzi pliki ale wypisuje "no image".
    Czy można coś z tym zrobic? Proszę o jakieś sugestie.
    Pozdrawiam.
  • #19 2593042
    ALEHIN
    Poziom 1  
    Bardzo proszę o pomoc, uaktualniłem na 2.20, ale dalej nie mogę odtwarzać tekstu, ten sprzęt mam od 2 dni, być może wystarczy wcisnąc odpowiedni przycisk na pilocie. Bardzo proszę o info w jaki sposób włącza się tekst przy odtwarzaniu divx.
  • #20 2612548
    picador
    Poziom 33  
    Ocena: 104
    Przemyslaw napisał:
    No przeciez Sneec900 jest zalaczony w pierwszym poscie. Rzecz w tym, ze nie pasuje on jako image do wgrania do kostki. Ma ktos moze doswiadczenie z tym?
    Z tego co sie doczytalem na stronie macronixa, uklady 26LV i 29LV sa kompatybilne tylko 26lv to wersja tansza, mozliwa do zaprogramowania max 100razy. Moglem uszkodzic podgrzewajac, chociaz z seria 29 nigdy sie to nie stalo.
    Spojrzcie na sneca900 - ten plik jest o 32B wiekszy niz powinien. Pierwsze kilka B z nazwa pliku, raczej nie powinno znalezc sie w kostce Flash. Moze ktos ma propozycje jak przerobic sneca na wsad do pamieci? Manta, philips czy inni producenci podaja go w gotowej formie. Co do licha zrobilo sony?

Witam.
    Z programowaniem flasha nie ma większego problemu, większy problem jest z zawartościa. Wgrywałem zewnętrznym programatorem zawartość Sneec900 obcinając poczatek, obcinając koniec, bez rezultatów , nie wstaje. Na uwalonej zawartości poprzez update ( podobno nie zamknieta sesja ) wisi na WELCOME i kiszka ...
    Szukam poprawnej zawartości ponad 2 miesiące i kiszka a w tym czasie nie trafiło mi się nie uwalone by zgrać poprawną zawartość. Zgrywam wszystkie DVD jakie trafiają na serwis, z NS32 cisza ...
    Odświerzając temat, może już ktoś zgrał i zapuści na forum ...
  • #21 2697187
    mikeghost
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Problem zbyt małych napisów występuje też w modelu NS36, na stronie Sony nie ma softu do tej wersji. Może znacie inne lokalizacje z firmwarem do tego modelu?
  • #22 2816660
    member
    Poziom 1  
    witam! dzis dokonalem aktualizacji firmwaru i chcialbym cos wspomniec na temat mp3. otoz wczesniej mialem problem typu: nagralem na dvd full empetrojek i pare klipow, co sie okazalo tylko klipy mozna bylo ogladac no ale trudno, dzis wgralem firmware, wyczyscilem cdrw, wrzucilem _same_ mp3, _zadnych_ filmow i tak jak sie spodziewalem wszystko smiga :) to tylko tak dla tych ktorzy mieli z tym wczesniej problem, pozdro!
  • #23 2875552
    rejzor
    Poziom 11  
    Czy firmware ver 2.20 eliminuje problem małych napisów?
    Pytam, bo zastanawiam się na kupnem tego odtwarzacza.
    Pozdrawiam
  • #24 2910578
    depabloss
    Poziom 1  
    Czy ten firmware moge takze wgrac do DVP-NS36?
  • #25 3321533
    klon405
    Poziom 1  
    mam dośc nie moge wgrac tego softu robie wszystko jak jest w manulau i lipa nie chce zaskoczyc pomocy jesli ktos ma podobny problem bede wdzieczny
  • #26 3322034
    sub.done
    Poziom 12  
    1. Upewnij się, że poprawnie nagrywasz płytę (pkt.2 manuala)
    2. Sprawdź aktualną wersję firmware w twoim sprzęcie (pkt.3)
    Tutaj masz Firmware 2.20 i manuala w polskiej wersji.
  • #27 3984750
    sanneo
    Poziom 2  
    Ocena: 6
    Witam.

Próbuję zrobić update firmware na Sony DVP-NS32 do aktualnej wersji, czyli 2.20, "spaliłem" już 8 płyt CD i 2 DVD i jedną CD-RW, odtwarzacz nie czyta pliku update z żadnej z nich. Mój aktualny firmware to 1.11.

Powiedzcie mi jaką nagrywarką nagrywaliście plik update gdzie udało Wam się zaktualizować firmware.

Ja mam już dość, a potrzebuję, aby Sony czytał pliki .ssa lub .ass gdzie można ustawić wielkość czcionki, bo jak wielu z was się wypowiadało czcionka standardowo wyświetlana jest nieczytelna :(

Chciałbym jeszcze tylko dodać, że nagrywałem płyty Nero Express, Cute CD DVD Burner, Free Easy Burner, Cdrwin i się nie udało odtworzyć tej płytki na Sony :(

Pozdrawiam
    Mariusz
  • #28 3986902
    marmat
    Poziom 20  
    Ocena: 48
    W przypadku tego sprzę tu to plik do updatu przez płytę i plik do zaprogramowania kabelkiem lub programatorem to dwie różne rzeczy .
    Jest inny i nie da rady tak zrobić - problem juz poruszany kilka razy na forum
  • #29 3990955
    sanneo
    Poziom 2  
    Ocena: 6
    Trochę Ciebie nie rozumiem.

A co do tego modelu, to przecież kilku osobom się udało zrobić update nawet za pomocą CD-RW, to jak to z tym jest?

Pozdrawiam
    Mariusz (sanneo)
  • #30 5045901
    machoney
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Witam,
    jestem szczęśliwym posiadaczem NS-52 z jednym bólem - małe napisy. Czy jest jasne, jak można powiększyć czcionkę?
    Przy okazji drugie pytanie: czy można aktualizować same kodeki? Mam v2.20 i nie wiem czy mam możliwość aktualizacji.
    Pzd!

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania i instalacji firmware w wersji 2.14 dla odtwarzacza DVD Sony DVP-NS32 oraz pokrewnych modeli NS52 i NS92. Firmware 2.14 umożliwia obsługę polskich napisów oraz kodeka Xvid z ograniczeniem rozdzielczości do 720x576. Plik aktualizacyjny Sneec900.bin nie jest obrazem płyty i wymaga nagrania zgodnie z instrukcją z manuala. Użytkownicy zgłaszają problemy z małą czcionką wyświetlanych napisów, która nie została rozwiązana w nowszych wersjach firmware, w tym 2.20. Aktualizacja do wersji 2.20 powoduje u niektórych utratę możliwości odtwarzania plików MP3 oraz problemy z dźwiękiem DTS. Próby wgrywania firmware za pomocą różnych nagrywarek i nośników (CD-R, DVD-R, CD-RW) bywają problematyczne, a niektóre aktualizacje kończą się uszkodzeniem urządzenia (różowy ekran, brak reakcji przycisków). Wymiana firmware wymaga ostrożności, a niektóre pliki binarne mogą wymagać modyfikacji przed wgraniem do pamięci flash. Pojawiły się także pytania o kompatybilność firmware z modelem NS36 oraz o możliwość aktualizacji samych kodeków. W dyskusji pojawiły się sugestie dotyczące alternatywnych marek odtwarzaczy (np. Manta) z lepszą obsługą napisów. Oficjalne źródła firmware były czasowo niedostępne, ale zostały przywrócone na stronie Sony Digital Link. Użytkownicy poszukują również nowszych wersji firmware oraz sposobów na poprawę wyświetlania napisów i obsługę formatów takich jak RMVB.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA