logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz Head kopia Marshalla - piszczenie po koncercie, możliwy problem z transformatorem

brodaczus 21 Lut 2007 11:22 1032 4
REKLAMA
  • #1 3598746
    brodaczus
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Kumpel ma heada , chyba kopię marshala, dokładnie nie wiem, i po ostatnim koncercie coś w nim padło po kilkudziesięciu minutach grania, poprostu zaczął piszczeć skrzeczeć itp, myślałem że to może sprawa zwarcia w kablach gitarowych ale grałem juz na swoim piecu i było wszystko ok, nie mam pojęcia czego to mogła być przyczyna :(, kumpel mi mówił że to może transformator głośnikowy padł, jak myślicie co trzeba zrobić i jakie ewentualne tego koszty są... Hylp

Moderowany przez Jaś Kula:

Przeczytaj https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php zwłaszcza punkt 11. Podaj model. Poprawiłem tytuł.

• REKLAMA
  • #2 3598815
    marihires
    Poziom 30  
    Ocena: 129
    Nigdy nie wiadomo co się mogło stać jeżeli nie zaglądałeś do środka i nie widziałeś co może być przyczyną...
    Możliwe że "poszła" któraś z lamp?
    Czasem bywało że na rozgrzaną lampę spadła kropla deszczu (dziwnym trafem się tam dostała) i lampa "bum" - pękła...
    ale to tylko takie gdybanie...
    Zobacz co się w środku stało, wykonaj pomiary...
  • REKLAMA
  • #3 3599277
    brodaczus
    Poziom 11  
    To raczej nie lampy bo wszystkie 4 świecą i grzeją
  • REKLAMA
  • #4 3600501
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 3600527
    brodaczus
    Poziom 11  
    Mówisz masa, kurcze wtedy by były chyba szumy jeśli dobrze myśle, a tu są brumy i takie tam piski, nawet bez podłączonej gitary, a wogóle to kabel od tego heada nie ma uziemienia może to jest jakis problem??
REKLAMA