logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NT1 PLUS 2B1Q - ustawienie połączenia wychodzącego

tagan870715 21 Lut 2007 13:56 11966 7
REKLAMA
  • #1 3599244
    tagan870715
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Witam,
    Jak ustawić na NT1 PLUS 2B1Q, żeby połączenia wychądzące były z konretnych numerów ??
    Znaczy w moim przypadku mam trzy numery z końcówkami 31, 32, 33, i za każdym razem jak dzwonie niezależnie z którego telefonuu połączenie jest realizowane z numeru 33. Chciałbym aby ustawić tak że jak będę dzwonił z numerem 31 żeby to połączenie było z niego realizowane, jak to zrobić ??
    Z góry dzięki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3599263
    irekr
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1235
    Jak sa pokonfigurowane porty analogowe w NT? Wybieranie z portu analogowego czy z portu ISDN? Czy aparat ISDN ma wpisany MSN do menu?
    No i jakie są pierwsze cztery cyfry numeru telefonu. Poszczegółne modele central sie nieco róznia w obsłudze ISDN.
  • REKLAMA
  • #3 3599413
    tagan870715
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Może zrobmy tak... zresetuje urządzenie... bo tak będzie prościej (urządzenie było konfigurowane przez inną osobę)...
    I by tkoś uprzejmy podał pokolei co należy zrobić...

Dodano po 1 [godziny] 25 [minuty]:

Poszperałem troszki jeszcze na forum i doszedłem do tego jak ustawić żeby było ok...
  • REKLAMA
  • #4 4822630
    karma-zyn
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    NT1 PLUS instrukcja obsługi oraz karta katalogowa w plikach pdf - może komuś się przyda
    Załączniki:
    • Manual_NT1Plus.pdf (1.12 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • NT1Plus_PL.pdf (1.09 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 4823860
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 4833099
    Andrzejj.
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Najprostszym rozwiązaniem jest zlecenie zmian przez 9330 w TPSA - robią to za darmo, zazwyczaj zdalnie wg Twojego życzenia. Minusem tego rozwiązania jest czasami czas oczekiwania, choć miałem kilka przypadków, że przeprogramowali na poczekaniu:)) Oczywiście dobrze jest wiedzieć jak samemu to zrobić.
    Pozdrawiam
  • #7 4833172
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 9289737
    iron29
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    Witam
    Mam pytanko, czy przystawki NT1 PLUS 2B1Q będą funkcjonowały na terenie DE?
    Najbardziej chodzi mi o przypisanie nr to portów analogowych.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy konfiguracji urządzenia NT1 PLUS 2B1Q w celu przypisania połączeń wychodzących do konkretnych numerów MSN (Multiple Subscriber Number). Użytkownik posiada trzy numery z końcówkami 31, 32, 33, jednak połączenia wychodzące realizowane są zawsze z numeru 33. W odpowiedziach wyjaśniono, że do każdego portu analogowego w NT1 PLUS można przypisać do trzech numerów MSN, a połączenia wychodzące prezentują pierwszy wpisany numer MSN przypisany do danego portu. Numer MSN należy wprowadzać w formacie 9-cyfrowym (z numerem kierunkowym, bez zera wiodącego), choć w niektórych centralach stosuje się 7-cyfrowy format lokalny. Przykładowa konfiguracja pokazuje przypisanie numerów do portów A i B, co pozwala na realizację połączeń wychodzących z wybranego numeru w zależności od portu, z którego dzwoni aparat. Wskazano również możliwość zlecenia zmiany konfiguracji operatorowi TPSA (numer 9330), który może wykonać ją zdalnie, choć jest to opcja czasami mniej wygodna niż samodzielna konfiguracja. Podkreślono, że szczegółowe instrukcje i schematy konfiguracji znajdują się w dokumentacji NT1 PLUS. Pojawiło się także pytanie o funkcjonowanie przystawek NT1 PLUS 2B1Q na terenie Niemiec, zwłaszcza w kontekście przypisania numerów do portów analogowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA