logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Piny do kostek ISO[kupię]

jareki007 21 Lut 2007 18:00 7199 10
  • #1 3600161
    jareki007
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    Witam! Może mój post wyda się Wam śmieszny ale dzwonię po firmach i nigdzie nie mają pinów do kostek iso. Można oczywiście kupić kostki (mi chodzi o wtyk głośnikowy) ale są do niego podłączone fabrycznie kable chyba 0,75 mm2 a ja chcę podłączyć 1,5 mm2. Może ktoś wie, gdzie w Rzeszowie dostanę takie piny?
    Kontaktuj się z ogłoszeniodawcą poprzez Prywatną Wiadomość (ikonka PW).
  • #2 3600492
    Sady
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 370
    www.tme.pl - standardowe kable są wystarczające.
  • #3 3600910
    jareki007
    Poziom 17  
    Spoko, a co myślicie o takim wtyku, do którego wkłada się kable i dokręca śrubką? To chyba też dobre rozwiązanie.
  • #4 4673066
    Ajro
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam wszystkich.
    Apropo pinów ja się też coś tu spytam, Czy ktoś próbował dołozyć do fabrycznej kostki łączącej drzwi samochodu z resztą karoserii piny. Czyli mam honde civic i w tej kostce co leci nią instalacja do kabliny czyli elektryczne szyby i centralny chciałem dołożcyć jeszcze domykanie szyb plus podgrzewane lusterka. I teraz pytam się was forumowiczów czy te piny będą pasowały do kostki czy kiedykolwiek ktoś z was próbował tak unowocześnić autko. Dodam że nie chcę wiercić dodatkowych dziur na przeprowadzenie kabli poniważ w tej kostce mam 12 niewykorzystanych miejsc. Tylko nie wiem jakie konektorki mi są tam potzebne.

http://www.allegro.com/show_item.php?item=293746421
    Proszę o pomoc

Tu nie jest Allegro bis !
    :arrow: https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=3733177#3733177
    [_P_]
  • #5 4673272
    jareki007
    Poziom 17  
    Piny ok, tylko możesz stracić na przekroju kabla w tym miejscu no i jest kwestia czy uda Ci się je zablokować w tej kostce co ją masz. Najlepiej kup jeden komplet w elektroniku i sprawdź.
  • #6 4673986
    Ajro
    Poziom 11  
    Kolego a napisz mi jak się te piny dokładnie nazywają jak chodzę u siebie po sklepach to nie wieim jak to nazwać i czy cena którą chce ten użytkownik nie jest zbyt wygórowana. Nie znam się na takich rzeczach ile tak jeden może kosztować.
    ps. Ja tego nie sprzedaję ani na allegro ani na elektrodzie tylko tam udało mi się znaleźć taki pin i dlatego pytam. Nigdzie indziej nie znalazłem żeby wkleic foto.
    Sorki za złamanie reg. o ile to zrobiłem.
  • #7 4674137
    jareki007
    Poziom 17  
    Piny to piny, w elektroniku powinni wiedzieć o co chodzi, może są różne rozmiary tylko. Co do ceny to nie wiem czy jest dobra ale potrzebujesz na przód 4 komplety więc i tak wydasz niedużo. Nie wiem, czy nie lepiej by było założyć w tym miejscu zwykłe konektory niż te piny. Wtedy masz prostszą robotę a drzwi można zdjąć jakby coś.
  • #8 4676408
    Ajro
    Poziom 11  
    Tylko, że u mnie w rachubę w ogóle nie wchodzi zakładanie zwykłych jak to kolega rozpisał ponieważ ja tam mam taką kostkę która łączy elektrykę całą do drzwi i jakbym chciał inaczej to zrobić to by się nie obeszło bez wiercenia dodatkowej dziury w drzwiach zwarzywszy że aż 8 kabli do poprowadzenia najmniejsza by ona nie była. Dlatego chcę tak jak producent to zrobił przeprowadzić. Czyli ściągasz drzwi odpinasz tą kostkę w drzwiach i wszystko naraz rozłączasz. miodzio.
  • #9 4677824
    jareki007
    Poziom 17  
    Ja wiem o co Ci chodzi, wygodne rozwiązanie. U siebie robiłem trochę inaczej, moja kostka też miała wolne miejsca, cała była podzielona na małe kwadraciki, w których były piny (większość była wolna). Brałem małe wiertło i przewiercałem otwór w obrębie każdego kwadracika i potem przepychałem pojedynczo kable. Nie robiłem jednej dużej dziury. Ale może spróbuj zapytać w ASO o takie piny albo kup gdzieś na szrocie albo w sklepie motoryzacyjnym kostkę i przełóż piny.
  • #10 6524596
    mlac
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Potrzebuje kupić też piny (konektorki) do kostki ISO w KRAKOWIE. Znacie jakiś dobry sklep który to bedzie miał???
  • #11 6524689
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2306
    Wykopaliska zamykam zalecając zapoznanie się z regulaminem forum.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwane są piny (konektorki) do kostek ISO, szczególnie do wtyków głośnikowych, które fabrycznie mają przewody o przekroju 0,75 mm², a użytkownik chce podłączyć kable 1,5 mm². Problemem jest dostępność takich pinów w sklepach, zwłaszcza w Rzeszowie. W dyskusji pojawiła się sugestia zakupu w sklepie internetowym www.tme.pl oraz rozważenie wtyków zaciskanych śrubką jako alternatywy. Poruszono także temat dołożenia pinów do fabrycznych kostek samochodowych, np. w Honda Civic, gdzie istnieje możliwość wykorzystania wolnych miejsc w kostce bez wiercenia dodatkowych otworów. Zalecane jest kupienie kompletu pinów w sklepie elektronicznym i przetestowanie ich dopasowania. Wskazano, że piny mają różne rozmiary i warto rozważyć użycie zwykłych konektorów, jeśli konstrukcja na to pozwala. W przypadku kostek samochodowych ważne jest zachowanie oryginalnej metody łączenia, aby uniknąć wiercenia i uszkodzeń. W Krakowie również poszukiwano takich pinów, jednak brak jest informacji o konkretnych sklepach stacjonarnych. Zalecane jest pytanie w ASO, sklepach motoryzacyjnych lub na szrotach o kostki i piny do nich.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA