logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Identyfikacja tranzystora MOSFET P z oznaczenia na obudowie – szukam datasheet i zamienników

cybergood 21 Lut 2007 22:54 1300 5
REKLAMA
  • #1 3601718
    cybergood
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    witam!
    poszukuje noty katalogowej tego tranzystora zaznaczonego na zdjęciu.
    ten obok to wiem lecz tego zaznaczonego nie mogę nigdzie znaleźć.
    wie ktoś co to jest za tranzystor?
    napewno jest to jakiś mosfet ,prawdopodobnie typu p.
    a jeśli jeszcze ktoś zna zamienniki obu tych tranzystoró jakieś łatwo dostępne to prosiłbym o podzielenie sie informacjami.

pozdrawiam

Moderowany przez Jaś Kula:

Poprawiłem tytuł.

Identyfikacja tranzystora MOSFET P z oznaczenia na obudowie – szukam datasheet i zamienników
    klik
  • REKLAMA
  • #2 3601757
    danielkk
    Poziom 31  
    Ocena: 112
    a skad wiesz ze to jest tranzystor?? tranzystor ma 3 wyprowadzenia!! a tu masz wiecej.. wiec to moze byc jakis ukąd scalony w ktorym jest pare tranzystorow w dowolnej konfoguracij!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3603539
    cybergood
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    danielkk napisał:
    a skad wiesz ze to jest tranzystor?? tranzystor ma 3 wyprowadzenia!! a tu masz wiecej.. wiec to moze byc jakis ukąd scalony w ktorym jest pare tranzystorow w dowolnej konfoguracij!

dalej sądze ze to tranzystor i jest to na pewno mosfet jakis ale nie moge znaleźć noty nigdzie.
    a to że ma tyle nóg to nie znaczy że to jest układ.zauważ że cztery nogi z prawej strony sa połączone razem i jest to dren,trzy nogi z lewej od góry patrząc to źródło a ostatnia po lewej na dole to bramka.a po drugie sądze że to tranzystro bo pracuje on w przetwornicy do zasilania procka razem z tym drugim fds7764,lecz nie moge nigdzie noty znaleźć.
    [/youtube]

Dodano po 6 [minuty]:

silvvester napisał:
    może
    http://www.elenota.pl/search.php?szuk=4892&man=--wszyscy--&ile=50&start=0

patrząc po nogach to niby to , ale coś mi logo na obudowie nie pasuje

być moze to ten mosfet z kanełem n 30v ale dalej nie jestem przekonany.szukam dalej.

silvvester a tak wogóle co to za logo? jakiej to firmy ??kojarzysz coś może?to logo to czasem nie STMicroelectronics?
  • REKLAMA
  • #5 3609900
    silvvester
    Poziom 25  
    Ocena: 161
    podałem Ci link do noty aplikacyjne SI4892 i to Ci nie wystarczy ?

pewnie to samo google by też wypluło
  • #6 3610118
    kaczmi
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    kolega silvvester dobrze napisał ze jest to SI4892 na 90%

REKLAMA