logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WinRar na Windows 2000 zrywa połączenie Neostrady – konflikt z Zone Alarm lub Avira?

myk_myk 22 Lut 2007 11:13 1056 6
REKLAMA
  • #1 3602833
    myk_myk
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Witam.

Sieć chodzi normalnie bez zwisów, lecz jak tylko zainstaluję WinRar to wyrzuca mnie z sieci. Mam Zone Alarm i Avira Antywir.
    System Win2000. Co z tym począć?
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 3607699
    adamp359
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    a inna winrara próbowałeś instalować ? bo może ta to nie winrar tylko virusrar ;)
  • REKLAMA
  • #3 3607768
    pantak
    Poziom 12  
    http://winrar.pl/

Sciagnij od nowa winrara z tej strony odpowiedniego dla swojego systemu. Przeskanuj system antyvirusem, watpie ze jest to wina winrara ja z nim nigdy nie mialem problemow.
  • REKLAMA
  • #4 3608269
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    Może razem z WINRAR-em próbujesz zainstalować jakiegoś "cukiereczka" do niego i stąd ten problem.

ps
    ciekawy jestem kogo moja wypowiedz tak dotknęła że już dostałem info o zgłoszeniu mojego postu do moderatora za łamanie regulaminu albo jeszcze czego innego a mi chodziło poprostu o ustalenie przyczyny występujących alarmów.

Pozdrawiam i życzę dalej dobrego humoru osobie która to zgłosiła żeby zajęła się merytoryczną pomocą a nie polowaniem na 3 punkty.

Jeszcze raz pozdrawiam.
    Moderowany przez TONI_2003:

Proszę powstrzymać się od zbędnych komentarzy!
    Jak się czyta takie posty to trudno nie skojarzyć pewnych faktów...
    Myślę że już na ten temat wystarczy tej polemiki.

• #5 3640795
    Gutek666
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    a sprawdz czy bedziesz miał to sam jak zainstalujesz winzip-a
  • REKLAMA
  • #6 3640935
    Accura
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    Koledzy mają racje, masz jakies nie wygodne ciasteczko dla Twojego antyvirusa albo jakiś virusik !!! Odinstaluj swojego antyvirusa i zainstaluj 30-to dniową wersję NOD32 bedziesz miał na 99% pewności co było przyczyna Twego problemu. Stawiam na Twojego antyvirusa
  • #7 3640947
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    Czy to samo dzieje się jeżeli wyłączysz Zone Alarm?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z zerwaniem połączenia internetowego Neostrada po instalacji WinRar na systemie Windows 2000, posiadając jednocześnie zainstalowane oprogramowanie Zone Alarm i Avira Antivirus. W dyskusji sugerowano, że problem może wynikać z infekcji wirusowej podszywającej się pod WinRar lub konfliktu z oprogramowaniem zabezpieczającym. Zalecano pobranie WinRar z oficjalnej strony, przeskanowanie systemu antywirusem oraz sprawdzenie, czy problem występuje po wyłączeniu Zone Alarm lub po instalacji alternatywnego archiwizatora, np. WinZip. Pojawiła się także sugestia, by tymczasowo odinstalować obecny antywirus i przetestować działanie z wersją testową NOD32, co mogłoby pomóc zidentyfikować źródło konfliktu. Wskazano, że problem prawdopodobnie leży po stronie oprogramowania zabezpieczającego lub potencjalnego złośliwego oprogramowania, a nie samego WinRar.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA