logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Poprawa jakości dźwięku. Czy jest jakiś program do tego?

uki9 22 Lut 2007 19:13 7720 5
REKLAMA
  • #1 3604617
    uki9
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Witam problem polega na tym, iz w filmie mam kiepski dzwiek, czy istnieje jakis program do korekcji dziwku podglosnienia i np eliminacji szumu. Z gory wielkie dzieki Pozdro:D
  • REKLAMA
  • #2 3604662
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3610277
    Lukson
    Poziom 33  
    Ocena: 127
    FFdshow zawiera w sobie fajne dodatki, takie jak:
    equalizer, normalizacje glosnosci, czy zmiane dzwieku z 5.1 na stereo.
    Ogolnie to jest caly zestaw kodekow, wiec zainstaluj i poprobuj.
  • REKLAMA
  • #5 3611122
    robson85
    Poziom 12  
    Cytat:
    Można, ale wiesz, że kompresja tego filmu nawet na P4 3 Ghz i 1 GB RAM może zająć nawet powyżej 8 h?

ale chodziło o dzwięk a nie o video, ja polecam virtualdub-a jest tam ciekawa opcja przy video
    "direct stream copy" co kopiuje bez zadnego kodowania obraz tej samej jakosci, a w audio można podgłosnić, a co do szumów to trzeba pobawic sie w jakims innym programia, z darmowych to audicity miał taka opcje redukcji szumów, poczytaj:

http://linux-muzyka.ixion.pl/tekst.php?id=25032

a co do tego kodowania tym pentiumem 3ghz i 1 giga ramu - 8 godzin to chyba dvd sie koduje, z divx na divx to ja jak sie kiedys bawilem na athlonie 1400 mhz i 512 ramu to taki filmik trwajacy z 1,5godziny kodowal się z 2 godziny, przy czym moglem ogladac cos w miedzy czasie i wogole :) teraz mam lepszego kompa to musialbym to sprawdzic ( zapuscilem kodowanie filmu 1 godzi 50 min z divx na xvid i czas pozostaly po minucie wskazał mi 52 minuty, a procka mam 2.0 ghz :))

PS. zapomiałem dopisac ze w virtualdub-ie jest opcja wyciecia sciezki dzwiekowej, zeby niebylo :-)

pozdrawiam
  • #6 3611874
    Lukson
    Poziom 33  
    Ocena: 127
    Jezeli masz zainstalowane NERO 7 to tam w NERO WAVE EDITOR tez jest opcja redukcji szumow. Mozesz tez sciagnac GOLDWAVEa.
REKLAMA