logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odbierać sygnał z jednego boxa Ntv na dwóch telewizorach?

eska 23 Lut 2007 13:37 2091 13
REKLAMA
  • #1 3607241
    eska
    Poziom 12  
    Witam.
    Mam Tv nowej generacji N i mam pytanie czy mogę odbierać sygnał z jednego boxa na 2-óch tv?

Wiem, że będę miał wszędzie ten sam program ale czy jest coś takiego, żebym nie musiał chodzić z góry na dół (bo jeden tv jest na pietrze), jak będę chciał przełączyć program na tym tv, do którego nie jest podłączony ten box?
  • REKLAMA
  • #3 3607418
    eska
    Poziom 12  
    aha ok dzieki. A moze sie orientujesz ile kosztuje taki przedluzacz?

i czy moge nim sterowac przy uzyciu uniwersalnego pilota? Bo jeden pilot od boxa bedzie musial zawsze lezec na parterze wiec nie mam mozliwosci go zabrania na pietro i bym chcial kupic pilot uniwersalny i nim sterowac w pokoju na pietrze. Bedzie to wszystko dzialac dobrze?
  • #4 3609074
    miszkoo
    Poziom 28  
    Ocena: 25
    tak
    na pewno tak uniwersalny pilot działa tak samo ja ten oryginalny tylko że ma w sobie zaprogramowane kilkadziesiąt sposobów nadawania tego samego polecenia i ty strojąc wybierasz którego sposobu ma używać tak że bedzie chodzić bez problemu
  • REKLAMA
  • #5 3613566
    GKVIDEO
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 34
    Witam co do pilotów uniwersalnych to musisz szukać pilota którego będziesz mógł nauczyć z oryginalnego bo na pewno piloty za 15-25zł nie będą posiadały kodów na N-kę , N-ka jest jeszcze za młoda .
    Co do przedłużacza pilota to proponuję coś takiego http://www.allegro.pl/item164503234_sender_audio_video_bezprzewodowo_do_100m_gw_12mies.html tam oprócz przesyłania bezprzewodowego sygnału pilota jest przesył wizji i fonii .
    Pozdrawiam GKVIDEO
  • REKLAMA
  • #6 3613888
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    Jeżeli to ma służyć tylko jako przedłużacz pilota to wybrałbym urządzenie wykorzystujace istniejącą instalacje antenową o ile jest taka instalacja. http://dipol.com.pl/sklep/r93109.php?sid=83ffed5fd7a8f3e
    Osobiście nie mam zaufania do tych tanich przedłużaczy radiowych.
  • #7 3615270
    eska
    Poziom 12  
    GKVIDEO napisał:
    Witam co do pilotów uniwersalnych to musisz szukać pilota którego będziesz mógł nauczyć z oryginalnego bo na pewno piloty za 15-25zł nie będą posiadały kodów na N-kę , N-ka jest jeszcze za młoda .
    Co do przedłużacza pilota to proponuję coś takiego http://www.allegro.pl/item164503234_sender_audio_video_bezprzewodowo_do_100m_gw_12mies.html tam oprócz przesyłania bezprzewodowego sygnału pilota jest przesył wizji i fonii .
    Pozdrawiam GKVIDEO

i to naprawde dziala bez roblemu? Jesli odpale na tv na parterze n tv to dzieki temu urzadzeniu bede mogl ogladac n tv takze na tv na pietze?

Ty masz takie urzadzenie w domu?
  • #8 3615476
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    Zadałem pytanie osobie która kupiła ten sender audio video na allegro i otrzymałem taką odpowiedz:
    "Witam, pierwszy który zakupiłem był nie sprawny , wymieniłem na drugi ten działa , umnie przechodzi przez jeden strop i działa,jeden szkopół to to że gubi pamięć jak go się wyłączy lub gdy braknie prądu , ale myślałem że jest to coś lepszego.pozdrawiam."
  • #9 3615838
    GKVIDEO
    Witam co do dyskusji na temat bezprzewodowego przekazywania IR video i fonii to wypróbowany mam http://www.allegro.pl/item166372445_najlepszy_bezprzewodowy_video_sender_2_4ghz_.html i działa naprawdę bez zarzutu montowałem to urządzenia u ponad dziesięciu klientów obraz bardzo dobry polecam , ale jego cena jest wyższa niż to co proponowałem wcześniej ( urządzenie przeze mnie nie sprawdzone , ale tanie ).
    Pozdrawiam GKVIDEO
  • REKLAMA
  • #10 3615988
    eska
    Poziom 12  
    A jak to wyglada jesli chce ogladac film na TV z kompa? Podlaczam kablem to urzedzenie pod kompa drugie pod tv i mam na tv obraz z kompa?

'Kilka odbiorników video-sendera może odbierać sygnał z jednego nadajnika'

czyli jak to mozliwe? Moge np ogladac na tv obraz z kompa a sluchac dzwieku przykladowo z wiezy? Jak to mozliwe jak do wiezy nie mam podlaczonego kabla?
  • #11 3616945
    GKVIDEO
    Witam ponownie niektóre z tych tańszych urządzeń ma możliwość podłączenia kilku urządzeń zewnętrznych , których wybór przeprowadzamy porzez naciśnięcie odpowiedniego przycisku ( wyboru źródła) zamiast przełączać euro lub chinchy pomiędzy urządzeniami.
    To narazie tyle , pozdrawiam GKVIDEO .
  • #12 3617400
    eska
    Poziom 12  
    a jesli chodzi o karty do N to czy mozna je tak latwo przerabiac jak karty na cyfre?
  • #13 3617430
    okulik
    Poziom 28  
    Ocena: 127
    eska napisał:
    a jesli chodzi o karty do N to czy mozna je tak latwo przerabiac jak karty na cyfre?

NIE!!!
  • #14 3617453
    eska
    Poziom 12  
    dlaczego czym sie roznia?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy możliwości odbioru sygnału z jednego dekodera N na dwóch telewizorach, z zachowaniem możliwości zmiany kanału z drugiego pomieszczenia. Proponowanym rozwiązaniem jest zastosowanie przedłużacza pilota IR, który umożliwia sterowanie dekoderem z innego pokoju za pomocą uniwersalnego pilota. Uniwersalne piloty mogą być programowane na sygnał oryginalnego pilota, co zapewnia kompatybilność. Wskazano różne typy przedłużaczy pilota, w tym bezprzewodowe nadajniki audio-video działające na częstotliwości 2,4 GHz, które przesyłają sygnał pilota, obraz i dźwięk na odległość do 100 m, z możliwością odbioru przez kilka odbiorników. Zalecane są urządzenia wykorzystujące istniejącą instalację antenową jako bardziej niezawodne niż tanie przedłużacze radiowe. W przypadku oglądania obrazu z komputera na telewizorze, można użyć nadajnika video podłączonego do komputera i odbiornika pod telewizorem, co pozwala na bezprzewodowe przesyłanie obrazu. Poruszono także temat kart do dekodera N, które nie są tak łatwe do modyfikacji jak karty do Cyfry+.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA