logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Astra II - kontrolka ABS, błąd P0703, przetwornik momentu obrotowego

nergha 23 Lut 2007 20:47 10868 7
REKLAMA
  • #1 3609002
    nergha
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam, mam taki problem otóż po rozpoczęciu jazdy zapala się kontrolka ABS. Byłem u mechanika co ma komputer do Opli i wyszła usterka: "P0703 Przetwornik momentu obr./przełącznik B hamulca - usterka".
    Czy ktoś może mi pomóc określić co się zepsuło bo mechanik nie ma bladego pojęcia co to.
    Ja też tego szukałem w necie ale nic nie znalazłem.

Pozdawiam i dzieki za wszelką pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3609014
    Trawik
    Poziom 26  
    Ocena: 442
    w necie nie szukaj tylko w aucie:D

Dodano po 56 [sekundy]:

ps. profil
  • REKLAMA
  • #3 3609110
    @@@@@
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Sprawdź przełącznik przy pedale hamulca.Obwód A-światła stop,obwód B włącznik ABS.
  • REKLAMA
  • #4 3609654
    piotrdan
    Poziom 20  
    Ocena: 109
    a masz światła stopu?
  • #5 3613492
    nergha
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    W sobotę trochę poświciłem czasu żeby się dobrać do auta bo ta kontrolka ABS mie już aczyna bardzo denerwować.

Światła stopu są,
    od brata też od opla na chwilę pożyczyłem przełacznik ten przy pedale hamulca na próbę i dalej to samo.

Podejrzewam że jednak to chyba bedzie któryś z czujników przy kołach, bo po odpaleniu auta kontrolka ABS gaśnie, dopiero gdy się samochodem zacznie jechać to się zapali. tylko jest jeden problem który ???. Sprawdziłem dziś na kanale i w necie, że czujniki ABS montowane są razm z piastami i przy ich awarii trzeba wymienić razem z piastą --- a to już koszt nie mały.
  • REKLAMA
  • #6 3621019
    piotrdan
    Poziom 20  
    Ocena: 109
    zgadza się, piasty z przodu padają
  • #7 6589815
    alum07
    Poziom 14  
    Ocena: 38
    dzień dobry
    uważam że w twoim oprócz samych kodów błędu trzeba sprawdzić sygnały/impulsy z każdego koła(przyrząd powinien mieć taką funcje)i dopiero wtedy szukać dalej
  • #8 6590384
    77omega
    Poziom 14  
    Ocena: 36
    P0703 obwod przelacznika B hamulca przekladni hydrokinetycznej wadliwe dzialanie

Podsumowanie tematu

✨ W Opel Astra II po rozpoczęciu jazdy zapala się kontrolka ABS, a komputer diagnostyczny wskazuje błąd P0703 dotyczący przetwornika momentu obrotowego lub przełącznika B hamulca. Problem nie leży w przełączniku przy pedale hamulca ani w światłach stop, które zostały sprawdzone i wymienione na próbę. Podejrzenia skierowano na czujniki ABS montowane razem z piastami kół, które mogą wymagać wymiany wraz z piastą, co generuje wyższe koszty naprawy. Zaleca się sprawdzenie sygnałów i impulsów z każdego koła za pomocą odpowiedniego przyrządu diagnostycznego, aby dokładnie zlokalizować usterkę. Kod P0703 może również odnosić się do obwodu przełącznika B hamulca przekładni hydrokinetycznej, co wskazuje na wadliwe działanie tego elementu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA