Witam
Dla uściślenia chassis cuc2030
TV po burzy. Wymieniłem już kupe elektroniki
:
SDA 5257-2G214
TDA8843
MSP3411G
TEA 6415C
24c08
Jest do wymiany jeszcze głowica 5002 PH5 ale jej jeszcze nie mam.
Objawy po załączeniu są następujące(bez głowicy):
Tv startuje z wysokim bez względu czy jest załączony przyciskiem sieciowym czy wtyczką do sieci, nie reaguje na pilota.
Jak go potraktuje przy załączeniu "i" z pilota to przechodzi w tryb serwisowy i ładnie wyświetla na ekranie ale pilot i klawiatura lokalna nie działa i nie można się poruszać po menu.
Pamięć była czysta nowa podmieniana 2x ale mam obawy czy nie powinno być w niej jakiegoś binu. Próbowałem uruchamiać tv z przyciskiem P- ale nic to nie zmienia(czytałem w serwisówce do starszych modeli "loading emergency data set")
A może wystarczy wsadzić głowice bo procek jej cały czas szuka i głupieje.
Wszystkie napięcia OK
Dla uściślenia chassis cuc2030
TV po burzy. Wymieniłem już kupe elektroniki
SDA 5257-2G214
TDA8843
MSP3411G
TEA 6415C
24c08
Jest do wymiany jeszcze głowica 5002 PH5 ale jej jeszcze nie mam.
Objawy po załączeniu są następujące(bez głowicy):
Tv startuje z wysokim bez względu czy jest załączony przyciskiem sieciowym czy wtyczką do sieci, nie reaguje na pilota.
Jak go potraktuje przy załączeniu "i" z pilota to przechodzi w tryb serwisowy i ładnie wyświetla na ekranie ale pilot i klawiatura lokalna nie działa i nie można się poruszać po menu.
Pamięć była czysta nowa podmieniana 2x ale mam obawy czy nie powinno być w niej jakiegoś binu. Próbowałem uruchamiać tv z przyciskiem P- ale nic to nie zmienia(czytałem w serwisówce do starszych modeli "loading emergency data set")
A może wystarczy wsadzić głowice bo procek jej cały czas szuka i głupieje.
Wszystkie napięcia OK