logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grundig ST 70-822/4 Dolby - TV po burzy, brak reakcji na pilota i klawiaturę

TomGra 22 Wrz 2003 09:04 2831 7
REKLAMA
  • #1 334435
    TomGra
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Witam
    Dla uściślenia chassis cuc2030
    TV po burzy. Wymieniłem już kupe elektroniki :cry: :
    SDA 5257-2G214
    TDA8843
    MSP3411G
    TEA 6415C
    24c08
    Jest do wymiany jeszcze głowica 5002 PH5 ale jej jeszcze nie mam.
    Objawy po załączeniu są następujące(bez głowicy):
    Tv startuje z wysokim bez względu czy jest załączony przyciskiem sieciowym czy wtyczką do sieci, nie reaguje na pilota.
    Jak go potraktuje przy załączeniu "i" z pilota to przechodzi w tryb serwisowy i ładnie wyświetla na ekranie ale pilot i klawiatura lokalna nie działa i nie można się poruszać po menu.
    Pamięć była czysta nowa podmieniana 2x ale mam obawy czy nie powinno być w niej jakiegoś binu. Próbowałem uruchamiać tv z przyciskiem P- ale nic to nie zmienia(czytałem w serwisówce do starszych modeli "loading emergency data set")
    A może wystarczy wsadzić głowice bo procek jej cały czas szuka i głupieje.
    Wszystkie napięcia OK
  • REKLAMA
  • #2 334930
    TomGra
    Poziom 15  
    A może ktoś ma dostęp do:
    http://www.serwis-elektroniki.com.pl/otvc.html

Jest tam taka pozycja:
    Grundig ST70706NIC/TOP CUC2030 SDA5257-2 24C08 wersja zablokowana i odblokowana

Proszę o przesłania na e-maila

A może ktoś ma w swoich zbiorach. Może to jest rozwiązanie mojego problemu

Dzięki
  • REKLAMA
  • #3 335034
    skorbi
    Poziom 27  
    Ocena: 33
    Serdecznie witam. Uszkodzenie które opisujesz jest typowe na brak potwierdzenia na magistrali któregoś z układów.W tym przypadku chodzi tu obrak potwierdzenia syntezera w głowicy.Myślę,że po wstawieniu głowicy wszystko będzie OK.Pozdrawiam.SKORBI
  • REKLAMA
  • #4 335586
    TomGra
    Poziom 15  
    skorbi napisał:
    Serdecznie witam. Uszkodzenie które opisujesz jest typowe na brak potwierdzenia na magistrali któregoś z układów.W tym przypadku chodzi tu obrak potwierdzenia syntezera w głowicy.Myślę,że po wstawieniu głowicy wszystko będzie OK.Pozdrawiam.SKORBI

Jestem ciekawy dlaczego jest publikowany bin do tv jeśli byłby nie potrzebny chociaż to nie ten typ telewizora ale procek i pamięć jest taka sama.

Czy ma ktoś głowice w cenie poniżej 100zł(oferta cybortech) ?
  • #5 335949
    ticof
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Witam.Moge załatwić głowice za 80 zł.podaj dokładny typ-.Ticof
  • REKLAMA
  • #6 336033
    TomGra
    Poziom 15  
    ticof napisał:
    Witam.Moge załatwić głowice za 80 zł.podaj dokładny typ-.Ticof

Typ głowicy jak w opisie na górze Temic 5002 PH5
    Głowie wezmę. Mam przelać 80zł ?. Tylko odpowiedz mi na pytanie czy opisane objawy to brak tej głowicy czy brak bina w pamięci.
    czy i to i to albo jeszcze coś
    Ewentualnie prześlij mi bina na maila o ile jest wymagany.
  • #7 336471
    ticof
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Witam.Głowica jest z demontażu,ale sprawna.Jesli to Ci odpowiada,to daj znać .Dołącze zaprogramowaną pamięć ,bys i ten problem miał z głowy.Reset musi mieć stan wysoki ,a nie niski tak jak mi pisałeś.Ticof
  • #8 336533
    TomGra
    Poziom 15  
    ticof napisał:
    Witam.Głowica jest z demontażu,ale sprawna.Jesli to Ci odpowiada,to daj znać .Dołącze zaprogramowaną pamięć ,bys i ten problem miał z głowy.Reset musi mieć stan wysoki ,a nie niski tak jak mi pisałeś.Ticof

Dobra niech będzie przeleje 80zł. Reset ma stan wysoki pisałem z głowy teraz sprawdziłem. Na wszelki wypadek prześlij mi tego bina na maila.
    I odpowiedz czy objawy które ma tv wskazują że głowica i bin to to o co mu chodzi(np. brak możliwości poruszanie się po menu serwisowym czy wyłączenia pilotem).

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemu z telewizorem Grundig ST 70-822/4 z chassis CUC2030, który po burzy nie reaguje na pilota i klawiaturę lokalną. Wymieniono już wiele układów elektronicznych, m.in. SDA5257-2G214, TDA8843, MSP3411G, TEA6415C oraz pamięć 24C08, jednak problem nadal występuje. Objawy to start telewizora z wysokim stanem bez względu na sposób włączania oraz brak reakcji na pilota i klawiaturę, choć po wciśnięciu przycisku "i" na pilocie TV przechodzi w tryb serwisowy i wyświetla menu, ale bez możliwości nawigacji. Podejrzewa się brak głowicy Temic 5002 PH5, której procesor ciągle poszukuje, co może powodować błędy. Wskazano, że brak potwierdzenia syntezera w głowicy na magistrali jest typową przyczyną takich objawów. Zaproponowano wymianę głowicy, a także dołączenie zaprogramowanej pamięci z odpowiednim binem, co może rozwiązać problem. Dyskutowano również o konieczności wysokiego stanu resetu procesora. Pojawiła się prośba o udostępnienie pliku bin do pamięci, choć nie jest pewne, czy jest on wymagany dla tego modelu. Ostatecznie ustalono zakup używanej głowicy z demontażu wraz z zaprogramowaną pamięcią, aby wyeliminować problem braku komunikacji i umożliwić pełną funkcjonalność pilota i klawiatury.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA