logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skaner HP Scanjet 3670 - lampa drga, brak reakcji na przycisk skanowania

codipr 24 Lut 2007 15:42 3353 4
REKLAMA
  • #1 3611833
    codipr
    Poziom 2  
    Witam
    problem jest w tym że lampa działa i niby wszystko jest ok ale gdy włączam przycisk do skanowania to lampa tylko troche drgnie i nic sie nie dzieje:cry: co mam zrobić???????
    pomóżcie jakoś .......
    z góry dzieki

POZDRAWIAM!!!
  • REKLAMA
  • #2 3614594
    wladek83
    Poziom 32  
    Ocena: 103
    Musisz mieć zainstalowane oprogramowanie od tego modelu na komputerze , inaczej nie działa. Naciśnięcie dowolnego przycisku uruchamia właściwe oprogramowanie w komputerze i dopiero wtedy - klikając w żądane zadanie - można cokolwiek zrobić.

Pzdr.
  • REKLAMA
  • #3 3615185
    codipr
    Poziom 2  
    No dobra tylko że oprogramowanie mam zainstalowane orginalne i na nim działało a teraz nie działa i odinstalowałem i zainstalowałem ponownie ale nic to nie dało :((
  • REKLAMA
  • #4 12193280
    moobek
    Poziom 11  
    Witam, trochę odgrzewawny temat, ale...wygrzebałem po dłuższej przerwie skaner z tematu z mojej piwnicy (polezal troche), wczesniej dzialal poprawnie - nadmienie, podlaczylem go do kompa, zainstalowalem oprogramowanie essential, probuje zeskanowac... nic... raz sie pojawia komunikat ze trwa przygotowanie.... i tyle a raz Urządzenie może nie być skanerem....optyke przeczyscilem, lustra tez... powie jesczcze ze wozek przesuwa sie moze ja wiem... z 3-5mm orientacyjnie przy pasku bieli i stoi.... swietlowka sie swieci, a skaner ani drgnie, moze jakas podpowiedz co powinienem zrobic lub co sprawdzic aby wykluczyc ze od lezenie sie moglo cos zwalic...mam sentyment do tego sprzetu, gdyz wczesniej sprawowal sie nienagannie...
  • #5 12262225
    djXone
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Mam dokładnie ten sam problem co Ty, też na początku rusza się kawałek po tym pasku bieli, a potem już kicha, czekanie na skaner i koniec. Skaner długo nie był używany, wszystko ładnie działało i od nieużywania się zepsuł? :O
REKLAMA