logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy ma ktoś wsad do RCD 300 MP3 95640 spi 1K0035186 AD

irencio 24 Lut 2007 18:54 6609 8
REKLAMA
  • #1 3612657
    irencio
    Poziom 11  
    Szukam wsadu pamięć 95640 wsady z radia bez mp3 nie działają
    Blaupunkt VW RCD 300 MP3
    815 7646281360
    1K0035186 AD
  • REKLAMA
  • #2 3612755
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    A po co kaleczysz radio wsadem ?

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 3615466
    irencio
    Poziom 11  
    SlaweK napisał:
    A po co kaleczysz radio wsadem ?

SławeK

Ponieważ przy odczytywaniu pamięci musiało coś się zmienić radio działa tak jakby ktoś naciskał przyciski somo zmienia pasmo wysuwa płytkę itp.
    A przy uruchomieniu aby wpisać kod trzeba naciskać przycisk TA.
    Panel z przyciskami sprawdzałem jest ok.
  • REKLAMA
  • #4 3616527
    SlaweK
    Poziom 43  
    Obawiam się że to radio na podkładkę nie pójdzie a jesli nie wylutowałeś do odczytu pamięci to teraz masz załatwioną na amen szynę a nie pamięć. Normalnie wyjmując pamięć nie powinno jej się nic stać ale w układzie to już jest wyższa szkoła jazdy a programowanie pamięci w układzie to już totolotek.

SławeK
  • #5 3618874
    irencio
    Poziom 11  
    Pamięć była wylutowana,aby ustalić kod ale nie wiem czy to radio nie było uszkodzone wcześniej (pochodzi z samochodu mocno rozbitego).
    Wsad potrzebuje do sprawdzenia.Pracuje w serwisie Audi Vw i widziałem takie przypadki uszkodzenia po odpalaniu samochodu z tzw. (matki)
  • #6 3619114
    SlaweK
    Poziom 43  
    Oczywiście zdarzają się przypadki ale samo lutowanie (o ile nie przegrzałeś jej) i odczyt nie ma prawa nic jej zrobić, no chyba że programator masz jakiś dziadowski zupełnie. Dlatego po latach docenia się sprzęt poważny a nie willemy. Jak pisałem to może być problem jesli wsad jest od innego radia, słyszałem że musi być kompletem z resztą bo inaczej nie pójdzie (sam nie podstawiałem nigdy w tym modelu) ale najpierw porównaj czy po drugim wylutowaniu czy się coś w niej nie zmieniło i popraw luty.

SławeK
  • #7 3623545
    irencio
    Poziom 11  
    Robiłem to w RCD 300 bez MP3 i są 3 rodzaje zapisu kodu.
    Ja potrzebuje plik gdzie kod jest zapisany w komórce 1c0.
  • #8 3623795
    kamyczek
    Poziom 38  
    Ocena: 573
    Jak czytam "samo" to jestem zdania ,że mechanik był do bani . Albo wyjmował pamięć spawarką albo je źle wylutował korzystanie klipsów i podobnych też ma opłakane efekty . 75% postów jest tego typu mam wrażenie że czas myślenia sie skończył w szkołach nic nie uczą w serwisach płacą po 700zł i dziwią sie że dobry fachowiec nie chce rozmawiać o takiej pracy . Nastały czasy przygłupich pracodawców zatrudniających miernych wyrobników . Jeśli chodzi o sprzęt to większość odpowiada jakościowo zaistniałej sytuacji..
  • REKLAMA
  • #9 3624592
    irencio
    Poziom 11  
    Jak nie masz takiego wsadu to lepiej nie rób zbędnych wywodów na ten temat,wylutowałem takich pamięci na pewno więcej niż masz włosów na głowie i nigdy nie było problemu, nie wiem czy ty takie radio widziałeś na oczy (pochodzi z modelu 2007r) Tak na marginesie nie czytaj za dużo !

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy poszukiwania wsadu pamięci 95640 do radia Blaupunkt VW RCD 300 MP3 (numer seryjny 1K0035186 AD). Problemem jest, że wsady z radia bez MP3 nie działają poprawnie, a radio zachowuje się tak, jakby samo naciskało przyciski i zmieniało pasmo. Wymagane jest wprowadzenie kodu zabezpieczającego, który w tym modelu zapisany jest w komórce 1c0. Pamięć była wylutowana w celu odczytu, jednak istnieje ryzyko uszkodzenia szyny danych przy nieprawidłowym lutowaniu lub użyciu niewłaściwego programatora. Wymiana wsadu musi być zgodna z modelem radia, gdyż różne wersje mogą mieć różne sposoby zapisu kodu. Wskazano, że lutowanie i odczyt pamięci 95640 nie powinny uszkodzić układu, o ile wykonano to prawidłowo i z użyciem odpowiedniego sprzętu. Wymiana wsadu jest stosowana w serwisach Audi i VW, zwłaszcza w przypadkach uszkodzeń po nieprawidłowym uruchamianiu samochodu. Dyskusja podkreśla znaczenie profesjonalnego sprzętu i doświadczenia przy obsłudze pamięci radia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA