logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór mikrokontrolera AVR do rejestratora dźwięku z RS232/PS2

martych 25 Lut 2007 11:15 1113 1
REKLAMA
  • #1 3615040
    martych
    Poziom 1  
    witam jest początkujący na forum dlatego nie wiem czy w dobry dziale zadaje pytanie.
    Mam do zrealizowania projekt rejestratora dźwięku:
    dźwięk z otoczenia ma być pobierany z mikrofonu kierunkowego, następnie wzmocniony, przefiltrowany i przesłany na układ AVR komunikującego się z kompem przez RS232 bądź ps/2. Układ ma zapisywać dane co powiedzmy 5 sekund plus data godzina pomiarów np. w excelu. Ponieważ nie znam AVR zwracam sie z prośbą o pomoc przy optymalnym wyborze odpowiedniego mikrokontrolera firmy amtel. Dziękuję za jakąkolwiek pomoc bądź ukierunkowanie. [/youtube]
  • REKLAMA
  • #2 3615404
    Quarz
    Poziom 43  
    Ocena: 629
    Witam,
    chyba cosik pomyliły się Tobie akronimy procesorów, jak już to DSP, a AVR to ewentualnie do sterowania tego procesora sygnałowego.
    Jednak, jak sądzę, po sposobie zapytania, to odpuść sobie ten temat na jakiś czas i weź się za porządne studiowanie elektroniki... z [autocenzura bata nie ukręcisz... :D

Pozdrawiam

Dodano po 1 [godziny] 35 [minuty]:

Witam,
    sądzę, iż nie złamię Regulaminu, jeśli to co niżej poddam pod publiczną dyskusję:
    "Kontakt odnośnie: Re: jaki AVR?
    witam dziękuję za odzew na forum. Niestety projektu nie mogę sobie odpuścić bo muszę go obowiązkowo wykonać :( a nie znam sie zbytnio na mikroproesorowej technice, mam tylko nakaz zrobić to na AVRach dlatego prosiłbym właśnie o jakieś wskazówki co do DSP i AVR. Dziękuję
    "

I co na to inni znawcy przedmiotu?
    Dla przypomnienia linka do WikiPedi tam: http://pl.wikipedia.org/wiki/Atmel_AVR

Pozdrawiam
REKLAMA