logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DELCO CDR500 - Czy można dodać wejście audio do podłączenia MP3?

tommek82 26 Lut 2007 11:55 1878 4
REKLAMA
  • #1 3619257
    tommek82
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam

Chcialbym zapytac czy jest mozliwosc zrobienia wejscia audio, zeby podlaczyc jakiegos zewnetrznego playera mp3???

Z tego co czytalem sa rozne modele DELCO CDR500 (maja rozna moc) czy to znaczy ze maja rozne wejscia??

Nie jestem za bardzo obeznany w elektronice, chcialbym komus to zlecic kto sie zna na tym, najlepiej z KRAKOWA, ale uprzednio chcialbym sie dowiedziec czy istnieje taka mozliwosc??

Ogolnie jestem tym bardzo zainteresowany gdyz drazni mnie ze moje radyjko czyta tylko plyty CD-R (RW niestety nie:( ) a zmiana radia nie wchodzi w rachube :(

Dziekuje za wszelkie sugestie
  • REKLAMA
  • #2 3619264
    Kris-591
    Poziom 17  
    Ocena: 32
    Na allegro widziałem bodajże takie urządzonko wtyka się je do gniazda zapalniczki a do niego wtyka się np mp-3 playera i następnie dostraja się radio na ukf-ie do tego jak do stacji.Jest to mikronadajnik UKF.
  • REKLAMA
  • #3 3619267
    tommek82
    Poziom 11  
    Kris-591 napisał:
    Na allegro widziałem bodajże takie urządzonko wtyka się je do gniazda zapalniczki a do niego wtyka się np mp-3 playera i następnie dostraja się radio na ukf-ie do tego jak do stacji.Jest to mikronadajnik UKF.

Nie no stary znam te transmitery FM, to goowno nie wchodzi wogole w rachube.
  • REKLAMA
  • #4 3619271
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1404
    Oczywiście szansa jakaś jest ale ponieważ przy takich operacjach można narobić czasem bigosu , a schematu do tego radia brak , proponował bym zastosowanie jakiegoś transmitera FM :D /oczywiście nie z tym najtańszych bo one nawet mimo że pisze stereo są mono/

wbrew pozorom niektóre z tych transmiterów nie są wcale takie najgorsze ale nie są z tych co kosztują 20zł

Mimo że nie jest to może najlepsza jakość ;) ale wg mnie do MP3 w zupełności wystarcza

/Nawiasem mówiąc wg. mnie jakość z MP3 nie ma porównania do tej z CD/
  • #5 3619277
    tommek82
    Poziom 11  
    no to lipa, bo w radiach opel car 300 car400 mozna to zrobic bez problemu, myslalem ze z delco bedzie podobnie

BTW
    a te transmitery z tych "lepsiejszych" to ktore sa??
REKLAMA