logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wymienić kabel sygnałowy w monitorze CTX PR705F (CRT)?

lamator 26 Lut 2007 23:46 1212 1
REKLAMA
  • #1 3622210
    lamator
    Poziom 12  
    Witam,
    Posiadam w 99% sprawny monitor CTX PR705F 17' (prostokątny przycisk włączania w razie czego). Otóż ten 1% stanowi kabel sygnałowy, który niestety uległ uszkodzeniu (przełamany w kilku miejscach, oraz ucięte końcówki). Chciałem się was zapytać czy do tego monitora można dokupić jakiś kabel, tak, aby podłaczyć go pod płytke monitora i tyle :)?

Czy istnieje jakiś sklep internetowy, w którym można kupić bezproblemowo taki kabel? Na allegro nie widziałem ostatnio aukcji z tym monitorem, poza tym nie opłaca się troche kupować kolosa ~25kg, żeby wygrzebać z niego kabel, bo koszty wysyłki troche wyniosą :).

Ewentualnie czy kable z innych monitorów byłyby kompatybilne (jeśli tak, to jakich producentów i modeli)?

Jak najlepiej zabrać się za wymiane tego kabla, aby grzebać jak najmniej przy monitorze (próbówałem wymieniać kabel, ale chyba pomyliłem piny, lub zwarłem za dużo kabelków - monitor zachowuje się tak, jakby był nie podłaczony do komputera).

Z góry dziękuje za odpowiedzi, linki z ofertą kabla, itp.

Pozdrawiam serdecznie!
  • REKLAMA
REKLAMA