logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DVD-rom LG GDR-8162B nie dziala (nie czyta płyt !!żadnych!!)

kedzior_1992 27 Lut 2007 15:37 1460 2
REKLAMA
  • #1 3623784
    kedzior_1992
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    WITAM

Jestem posiadaczem DVD-romu marki LG (MODEL: GDR-8162b). Po włożeniu płyty (DVD; CD; oryginalne; nagrywane) DVD-rom zachowuje się dziwnie ;| zakręci chwilę płytą i przestaje. Próbowałem już wpinać go do innego komputera, zmieniać zworki i nic to nie dało. Chciał bym się dowiedzieć co się z nim stało, ale nie znam sie na tym i lepiej nie będę zaglądał do środka.

Za pomoc z góry dziękuję.

Pozdrawiam kedzior_1992
  • REKLAMA
  • #2 3624669
    niebieskipolo
    Poziom 26  
    Ocena: 130
    Być może laser wymaga wyczyszczenia. Jeśli nie chcesz rozkręcać - zastosuj płytę czyszczącą.
  • #3 3632124
    kx5
    Poziom 14  
    kedzior_1992 napisał:
    WITAM

Jestem posiadaczem DVD-romu marki LG (MODEL: GDR-8162b). Po włożeniu płyty (DVD; CD; oryginalne; nagrywane) DVD-rom zachowuje się dziwnie ;| zakręci chwilę płytą i przestaje. Próbowałem już wpinać go do innego komputera, zmieniać zworki i nic to nie dało. Chciał bym się dowiedzieć co się z nim stało, ale nie znam sie na tym i lepiej nie będę zaglądał do środka.

Za pomoc z góry dziękuję.

Pozdrawiam kedzior_1992

Sprawdź czy wszystkie "szpilki" złącza wystają. Jeśli są wepchnięte poprzez ukośne wsuwanie wtyczki złącza ide, to będziesz musiał rozkręcić napęd i wypchnąć styki na zewnątrz. Ale najpierw trzeba odprowadzić ładunek
    elektrostatyczny, aby nie uszkodzić elementów półprzewodnikowych.
    Dlatego zobacz, czy nie ma styków wepchniętych do wnętrza obudowy.
REKLAMA