logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WIN XP Pro - komunikat 'Ostrzeżenie o zabezpieczeniach'

chonsu 28 Lut 2007 07:29 18439 4
REKLAMA
  • #1 3626419
    chonsu
    Poziom 15  
    Ocena: 83
    Hej.

Posiadam system Windows XP Pro.
    Po zainstalowaniu uaktualnienia (nie wiem które uaktualnienie jest za to odpowiedialne) :
    kiedy chcę uruchomić program umieszczony na innym dysku jak lokalny, pojawia się okienko - 'Ostrzeżenie o zabezpieczeniach - nie można zweryfikować wydawcy. Czy na pewno chcesz uruchomić to oprogramowanie ?' Są też dwa przyciski : 'Uruchom' i 'Anuluj'. Po wybraniu przycisku 'Uruchom' program działa jak powinien.
    Co należy zrobić aby to okno nie pojawiało się więcej ?

Zainstalowałem też Windows Explorer'a 7.0 . Może ten program jest przyczyną pojawiania się okienka - 'Ostrzeżenie o zabezpieczeniach' . Jednak chcę pozostawić Windows Explorer'a 7.0 zainstalowanego na komputerze.

Może ktoś spotkał się z takim problemem i wie jak go rozwiązać ?
  • REKLAMA
  • #2 3626439
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2248
    Opcje Internetowe -> Zaawansowane -> Zezwalaj na uruchamianie lub instalowanie oprogramowania, nawet jesli podpis jest nieprawidlowy" oraz "Sprawdzaj podpisy pobieranych programów"
  • REKLAMA
  • #3 3626474
    chonsu
    Poziom 15  
    Niestety, nie jest to rozwiązanie mojego problemu. Okienko o ostrzeżeniach pojawia się nadal.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3630859
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2248
    Sprawdź jeszcze tak Opcje internetowe, zakładka Zabezpieczenia, przycisk Poziom niestandardowy, sekcja Różne, opcja Uruchamianie aplikacji i niebezpiecznych plików -> Włącz (niezabezpieczone)
  • #5 3634084
    chonsu
    Poziom 15  
    Kolega leonov rozwiązał mój problem na najwyższym poziomie.
    Serdecznie dziękuję i pozdrawiam.

zamykam temat
REKLAMA