logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Manta Emperor 2 - jak poprawić wyświetlanie napisów TXT w DivX?

przemo12 28 Lut 2007 07:49 2234 1
REKLAMA
  • #1 3626447
    przemo12
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich odwiedzających forum elektroda.pl.

Mam pytanie do wszystkich fachowców odwiedzających ten serwis, posiadam odtwarzacz DVD Manta Emperor 2 i problem, a mianowicie podczas odtwarzania niektórych filmów DivX z napisami z formacie TXT. Napisy te nie mieszczą się w jednej linijce i albo "uciekają" w bok TV albo są schowane na samym dole TV - tak że nieda się odczytać końcowych fragmentów tekstu. Czy da się to jakoś wyregulować, a może wymiana oprogramowania rozwiąże ten problem? Jeśli tak to które oprogramowanie należy wgrać. Na stronie Manty są dostępne dwie wersje: Wersja zwykła oraz wersja oznaczona jako: "silk". Czym to się różni i którą wersję oprogramowania powinienem wgrać? Jeśli oczywiście aktualizacja oprogramowania jest konieczna i rozwiąże ten problem. Dziękuję wszystkim za wszelką pomoc i poradę Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 3626855
    łysy32
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Wersja silk to wersja do modelu silk.Charakteryzowały sie one żółtą naklejką w prawym rogu obudowy z ostrzezeniem.Sprawdź najpierw czy masz ten model zanim wymienisz soft-producent napisał ze wymiana oprogramowania ze zwykłego do silka i odwrotnie uszkodzi sprzęt.Jesli nie bedziesz pewien to poszukaj na necie strony manty i tam jest opisane jak sprawdzić model.Co do napisów to jesli to sie powtaza na róznych filmach a nie był to jednorazowy przypadek to wymiana oprogramowania powinna pomóc.Ja mam silka i wymieniałem soft -nic strasznego tylko uwazaj na zasilanie bo jak w czasie ładowania braknie prądu to będziesz musiał oddać do serwisu.Jesli pierwszy raz zmieniasz i nie wiesz jak to równiez na stronie manty jest dokładny szczegółowy opis.
    Pozdrawiam
REKLAMA