logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tevion MD7078 (chassis Schneider TV9.6) – jak wejść w tryb serwisowy, ST92R195BO/EPF

jacek antoszczak 02 Mar 2007 09:41 2456 6
REKLAMA
  • #1 3634344
    jacek antoszczak
    Poziom 15  
    Ocena: 23
    Witam wszystkich. Mam problem z wejściem w tryb serwisowy do telewizora Tevion MD7078. Jest to chasis Schneidera TV 9.6 próbuję jak do Schneidera czyli na pilocie razem czerwony i niebieski a następnie prog - i vol + na klawiaturze lokalnej i NIC.Prubuję pilotem MAC 2000 i pilotem od Schneidera RC2000 i nic . Podstawiałem lub też programowałem pamięć i zawsze jest zła geometria więc jest potrzeba wejścia w serwis. Może jest inna metoda wejścia lub innym pilotem. Proszę o pomoc. Procesor to ST 92R195BO/EPF a bańka A66EHJ43X01
    Uzupełniłem tytuł na regulaminowy[obcy7]
  • REKLAMA
  • #2 3634373
    tenap
    Spec od TV
    Ocena: 247
    Cytat:
    na pilocie razem czerwony i niebieski a następnie prog - i vol + na klawiaturze lokalnej

Wszystko musisz zrobić szybko w ciągu 5 sec.
  • REKLAMA
  • #3 3634536
    jacek antoszczak
    Poziom 15  
    tak robiłem wiele razy i naprawdę nie mogę . A nie ma innej możliwości ?
  • REKLAMA
  • #5 3640072
    adaminka22
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    Musisz mieć oryginalny pilot,
    (RC2000 w oryginalnej obudowie). Jeżeli jest inny zamiennik to niestety można sobie próbować, będzie się pojawiało albo menu albo TXT itp.
  • REKLAMA
  • #6 3642041
    Tomek Włodarczyk
    Serwisant RTV
    Ocena: 331
    adaminka22 napisał:
    Musisz mieć oryginalny pilot,
    (RC2000 w oryginalnej obudowie). Jeżeli jest inny zamiennik to niestety można sobie próbować, będzie się pojawiało albo menu albo TXT itp.

Rozwiązanie (tzn. zastosowanie jakiegoś popularnego pilota z kodem RC5 i klawisza TV) z linku, który podałem w poście wyżej rozwiązuje problem braku oryginalnego pilota. Osobiście sprawdzałem :D !
  • #7 3698283
    jacek antoszczak
    Poziom 15  
    Poradziłem sobie pilotem RC5 .Dziękuję za pomoc

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy wejścia w tryb serwisowy telewizora Tevion MD7078 z chassis Schneider TV 9.6 i procesorem ST92R195BO/EPF. Standardowa procedura z pilotem (czerwony i niebieski przycisk, następnie prog- i vol+ na lokalnej klawiaturze) nie działała. Konieczne jest szybkie wykonanie sekwencji w ciągu 5 sekund. Zalecane jest użycie oryginalnego pilota Schneider RC2000 w oryginalnej obudowie, gdyż zamienniki mogą powodować pojawianie się niepożądanych menu lub funkcji tekstowych. Alternatywnie, zastosowanie popularnego pilota z kodem RC5 i klawiszem TV umożliwia wejście w tryb serwisowy, co zostało potwierdzone praktycznie. Ostatecznie problem rozwiązano używając pilota RC5.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA