logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 4300 - wymiana folii i łożysk czy nowy fuser przy 423k kopii?

pitrek26 02 Mar 2007 10:18 1851 4
REKLAMA
  • #1 3634429
    pitrek26
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Trafiła mi się na serwis HP 4300. Na liczniku ma zrobione już 423.336 kopi. Folia jest ostro przypalona i brudzi kartki. Zastanawiam się czy wystarczy wymienić folie i łożyska czy trzeba nowy unit pieca zamawiać. Niestety nowy piec jest bardzo drogi. Czy ktoś z szanownych kolegów wie do ilu kopi jest przewidziana wytrzymałość grzałki? No i czy opłaca się robić remont przy takim liczniku?
  • REKLAMA
  • #2 3634500
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    Fuser wchodzi w skład tzw Maintenance Kit tu masz zestawienie co ile wymienia się te kity: link
    czyli żywotność przekroczona jest 2 razy
    Jak chcesz regenerować to radził bym też wymienić rolkę dociskową i zębatki (zęby pownie w lichym stanie są i pewnie drukarka z tego powodu za jakiś czas zacznie głośno pracować)

Poza tym jak widzisz w spisie do wymiany jest jeszcze pare klocków które w niedługim czasie i tak się wysypią.
  • REKLAMA
  • #3 3638886
    armani
    Poziom 11  
    niestety bedziesz musial wymienic ten fuser i prawdopodobnie zebatke ktora go napedza oczywiscei do tego dochodza rolki poboru i zapewne porzadna konserwacja
  • REKLAMA
  • #4 3644734
    n-d-render
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Teoretycznie: folie do HP 4300 są dostępne w zamienniku.
    W praktyce: nie znalazłem odpowiedniego smaru do tych pieców. Wszystkie, które próbowałem (także podobno oryginalny smar HP), są do kitu - wytapiają się lub przypalają i teflon staje w miejscu. Jeżeli nie od razu, to po kilku tysiącach wydruków (testowałem 2 tysiące, drukarka poszła do klienta i za moment znów do mnie wróciła).
    Radzę wymienić cały fuser.
    Pozdrawiam!
  • #5 3672926
    sebs10
    Poziom 12  
    wina nie stoi po stronie smaru, ale po prostu ceramika grzewcza na grzalce konczy swoja zywotnosc. obejrzyj ja dokladnie a zrozumiesz. radze jednak wymienic caly maintenace kit, drukarki tej serii sa bardzo slabe i wszelkie zabawy w regeneracje zwykle koncza sie reklamacja...
REKLAMA