logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zatrzymać zapętlone maile z Onetu przychodzące co godzinę?

nojmi 02 Mar 2007 20:29 795 3
REKLAMA
  • #1 3636274
    nojmi
    Poziom 20  
    Ocena: 18
    Kumpel wysłał do sporej grupy osób (do mnie też) maila, który od dwóch dni dochodzi punktualnie co godzinę. Powiedzcie co może być grane? Wkurza mnie to trochę zwłaszcza, że załączniki w mailu ważą z 10 mega. Nieświadomy spamer pocztę ma w onecie.
  • REKLAMA
  • #2 3636384
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1104
    Na którym serwerze masz pocztę ? Nie możesz w ustawieniach konta oznaczyć ten adres jako spam ?
  • REKLAMA
  • #3 3636399
    nojmi
    Poziom 20  
    Ocena: 18
    Pocztę mam na serwerze lokalnym od dystrybutora internetu. Wiadomość mam przefiltrowaną w The Bat. Problemu z kasowaniem jej nie ma, chce po prosty wyeliminować przyczynę a nie skutek.

Dodano:
    Niestety bezpośrednio na serwerze nie jestem w stanie usuwać tych wiadomości. Musze odbierać je na kompa o dopiero wtedy spamować je do kosza. Wyobraźcie sobie odbiór setki mega dziennie po nocy (przypominam 10 mega co godzinę). Taki fakt jest niedopuszczalny i chcę się tego pozbyć. Dodam tylko, że maile, które przychodzą są z tej samej godziny (dnia też) wysłania.
  • #4 3637089
    djCris
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    proponuje zgłosić to do administratora, a najlepiej administratora sieci z której jest ip spamera. Nie pamiętam jak, ale jakos w specjalnych szczegółach czy danych e-maila zawarte jest ip, jutro postaram się to sprawdzić.
REKLAMA