logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przestroić TV Sony KV-25C3D z użyciem foni równoległej?

Smok 24 Wrz 2003 14:13 2089 13
REKLAMA
  • #1 337107
    Smok
    Poziom 24  
    Ocena: 28
    Witam !!!

Mam pytanie jak przestroić TV Sony KV-25C3D przy pomocu foni równoległej , gdzie tam się wpiąć, znalazłem ze w głowicy siedzi filtr z falą pow. ale filtrów 5,5 Mhz nie widac
  • REKLAMA
  • #2 337192
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 337257
    aceton
    Poziom 26  
    Ocena: 93
    Soniaczki przestraja sie bardzo ladnie generatorem 1 Mhz wiecej info na stronie MJM
  • REKLAMA
  • #4 337313
    Smok
    Poziom 24  
    No tak ale gdzie go wpiąć ?? To chyba jest inny Soniaczek niz myślisz
  • REKLAMA
  • #5 337327
    aceton
    Poziom 26  
    Ocena: 93
    filtrow 5,5 nie szukaj w glowicy tylko jak juz w p.cz.
  • #6 337339
    Smok
    Poziom 24  
    Wiem wiem, ale nie ma
  • #7 337400
    Smok
    Poziom 24  
    Tor p.cz. siedzi w jednnym opakowaniu z głowicą jest zrobiony na TDA7244, czy dać wyjscie z płytki konwertera na n.24 ?
  • #8 337648
    lolek1
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Ten model powinien mieć wszystkie systemy fonii,jeżeli nie możesz wywołać DK,to wejdz w tryb serwisowy i ustaw. Jest możliwość ustawienia
    Polskiego menu i liter w TXT.Jeżeli chcesz mieć NICAM to wymień na module A ukł.fonii na MSP3410D. (są tanie w f-mie SOLTRONIK z W-wy,ok.30zł).Jeszcze się nie spotkałem aby w tym Tv był problem z fonią DK i nicam.
  • REKLAMA
  • #9 337742
    Smok
    Poziom 24  
    Dzięki lolek :-)) Nie mam tego TV w domu, jutro zobacze , powiedz jeszcze jak wejść w tryb serwisowy ?
  • #10 337803
    Robi
    Poziom 24  
    Ocena: 30
    Witaj
    To jest chassis AE4

Wyłączyć odbiornik wyłącznikiem sieciowym, a następnie
    włączyć go ponownie trzymając wciśnięte przyciski
    [ PROG + ] i [ PROG - ]
    Potwierdzeniem wprowadzenia odbiornika w tryb
    jest pojawienie się w prawym górnym rogu ekranu
    komunikatu OSD "TT".
    A dalej pilot w dłoń i ...

Zapamiętanie nowych nastaw następuje po naciśnięciu
    środkowego przycisku na pilocie.

Powodzenia
  • #11 338555
    Smok
    Poziom 24  
    Dzwięk już ustawiony, tylko TV domyslnie ustawia wszystko na BG i trzba kazdy kanal recznie przestawiac na DK, jest jakis sposób zeby to zmienić ??
    Druga rzecz czy jak wymienie ten układ od NICAMu to bedzie na zachodnich programach też dzwięk czy wtedy tylko na polskich
  • #12 338713
    pawcio
    Poziom 26  
    Ocena: 10
    będzie i na zachodnich
  • #13 339249
    Zenek
    Poziom 30  
    Ocena: 134
    skoro pytasz o zachodnie to masz zapewne kablówkę, a w tym momencie to, które kanały będziesz odbierać z NICAM'em zależy wyłącznie od operatora kablowego i ich wyposażenia w kodery.....
  • #14 339667
    Smok
    Poziom 24  
    pytam o zachodnie bo mieszkam przy granicy i teraz na niektórych programach jest stereo

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy przestrojenia telewizora Sony KV-25C3D z wykorzystaniem foni równoległej. Wskazano, że do przestrojenia można użyć generatora 1 MHz, jednak autor pyta, gdzie dokładnie go podłączyć, gdyż filtr 5,5 MHz nie jest widoczny w głowicy, a tor p.cz. jest zintegrowany z głowicą na układzie TDA7244. Zalecane jest sprawdzenie trybu serwisowego chassis AE4, do którego wchodzi się przez włączenie odbiornika z wciśniętymi przyciskami PROG+ i PROG-, co potwierdza komunikat OSD "TT". W trybie serwisowym można ustawić system fonii, w tym polskie menu i litery w teletekście. Aby uzyskać dźwięk NICAM, sugeruje się wymianę układu fonii na MSP3410D, dostępnego w serwisie SOLTRONIK. Po wymianie NICAM działa również na zachodnich programach, jednak odbiór stereo zależy od operatora kablowego. Domyślnie telewizor ustawia system fonii na BG, co wymaga ręcznego przełączania kanałów na DK, a pytano o możliwość zmiany tego ustawienia na stałe.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA