logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder Ferguson 3318SE - jak odbierać więcej kanałów na działce?

themark 03 Mar 2007 20:06 7886 14
REKLAMA
  • #1 3639866
    themark
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Witam
    Mam taki oto dylemat, posiadam już zestaw Cyfrowego Polsatu ale mam niedaleko miasta działkę z dużą altaną gdzie w lecie z Żoną nieraz kilka dni urlopu czy weekendy poprostu tam mieszkamy.
    A dylemat polega na tym że mam tam tuner jak w temacie 3318 SE i chciałbym edukacyjnie pooglądać coś więcej niż tylko Polonię 1 ;-) jak na dworze pada deszcz.
    Czy jest możliwość takiego edukacyjnego pooglądania czegoś więcej na Pol....e.
    Jeżeli odpowiedzi Państwa nie będą zgodne z regulaminem proszę pisać na Priv'a
    themark(_at_)o2.pl
  • REKLAMA
  • #2 3640009
    joger.js
    Poziom 23  
    Witam :)
    Jedyna mozliwosc aktualnie ogladania polskich kanalow to FTA czyli troche wiecej niz polonia 1 :) jest ich gdzieś w granicach 15 :) noo albo jezeli chcesz ogladac zagraniczne programy to znajdzie sie tego wiecej ... wiecej na www.laki.dvhk.pl
  • #3 3640193
    themark
    Poziom 15  
    Witam Ponownie

No chodzi mi o kanały Polskojęzyczne, jak pogoda do bani to ja chętnie luknął bym na Discovery a mały z Żonką jakieś bajki ;-).
    Uprzedzając pytania - dlaczego nie mogę brać swojego tunera, otórz w domu mam zrobiony "kącik multimedialny" i wyciąganie tam czegokolwiek, oprócz remontu czy jakiegoś przemeblowania to poprostu... no kabli jak w F16 ;-)

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3640292
    kriss51
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 482
    wystarczy wgarać nowy soft,liste kanałów oraz nowe klucze i możesz oglądać zagraniczene platformy.wszystko znajdziesz na fredce tu

http://laki.dvhk.pl/fredka.php

a opis jak i czym to zrobić znajdziesz na lakim w dziale ferguson.
  • REKLAMA
  • #5 3643446
    themark
    Poziom 15  
    Witam ponownie
    Po wyedukowaniu tunerka softem, listą obecności ;-), oraz kluczykami.
    Na słoneczku pojawia mi sie komunikat "Wymiana oprogramowania"
    Czy coś zrobiłem źle, czy czegoś jeszcze nie zrobiłem.
    Pozdrawiam
    themark(_at_)o2.pl
  • #6 3643473
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    Słonce juz dawno przestało świecic.
    Zadna polska platforma nie jest dostępna za free.
    Tylko zachodniojęzyczne.
  • #7 3643513
    themark
    Poziom 15  
    Witam
    No teraz juz zgłupiałem doszczętnie !
    Na innych forach jest napisane że słoneczko świeci jak należy (no bo po jakie licho były by nowe listy kanałów na innych forach i kluczyki, skoro to miałoby nie działać.
    No poprostu... nie rozumiem.
    Jeżeli coś nie działa to zapomina się o tym i basta a nie ciągnie dalej...
    Pozdrawiam
  • #8 3643546
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    Klucze sa na zachodnie platformy tak ciężko to załapać?
    Nigdzie nie pisze że działa słońce bo nie działa na 100%.
  • #9 3643560
    themark
    Poziom 15  
    Wobec tego Life its brutal... ;-)

Skoro nie działa nic po Polsku to nie ma sensu dalej szukać.
    Serdecznie dziękuję za okazaną pomoc, oraz porady.

Dobrze że jeszcze nie zapłaciłem za tuner :-)

POZDRAWIAM

Temat uważam za zamknięty.
  • #10 3643598
    kriss51
    tak pisze na innych forach ze słonko świeci,ale zobacz na daty. :D:D hiszpańskie D+,niemieckie premierki oraz TPS-y francuskie możesz oglądać.dodam jeszcze że możesz sobie na dany film napisy sobie do ferdka wgrać i oglądasz po polsku.pozdro
  • #12 3643613
    kriss51
    co sie martwisz D+ i premierki mają fajną oferte programową.tylko że te 2 platwormy z astry lecą.
  • REKLAMA
  • #14 3644123
    peterie
    Poziom 1  
    podczas wgrywania Arionerem (przez inne programy też) na ferdka wyskakuje mi komunikat że jest błędny Com 1(na wszystkich COM-ach nie działa) - co mam poprawić w ustawieniach
  • #15 3648323
    themark
    Poziom 15  
    Sprawdź czy na Com1 nie jest podczepiony jakiś wirtualny sterownik modemu lub coś w tym stylu.
    Sprawdź też szybkość transmisji danych, najlepiej na 9600, wogóle spróbuj na innym kablu jak Masz możliwość, z tymi kablami też bywa różnie.

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz tunera Ferguson 3318SE, używanego na działce, chciałby odbierać więcej polskojęzycznych kanałów niż dostępna Polonia 1, zwłaszcza podczas złej pogody. Otrzymał informacje, że jedyną darmową opcją są kanały FTA, głównie zachodniojęzyczne, około 15 dostępnych, natomiast polskie platformy satelitarne nie oferują darmowego sygnału. Proponowano wgranie nowego oprogramowania (softu), listy kanałów oraz kluczy do dekodera, co umożliwia odbiór zagranicznych platform takich jak hiszpańskie D+, niemieckie Premiere czy francuskie TPS, jednak polskie kanały pozostają niedostępne bez opłat. Podczas próby aktualizacji pojawia się komunikat „Wymiana oprogramowania”, co budzi wątpliwości co do poprawności procedury. Wskazano, że klucze działają tylko na zachodnie platformy, a „słońce” (system kluczy) nie gwarantuje 100% działania. Dodatkowo pojawił się problem z komunikatem błędu COM1 podczas wgrywania softu przez Arioner, sugerowano sprawdzenie ustawień portu COM, prędkości transmisji (zalecane 9600) oraz wymianę kabla. Ostatecznie brak możliwości darmowego odbioru polskich kanałów satelitarnych na Ferguson 3318SE skłonił użytkownika do rezygnacji z dalszych prób.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA