logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VCR Hitachi VT-F550 - wyłącza się; brak strojenia

tomeq77 04 Mar 2007 10:41 1281 3
REKLAMA
  • #1 3641404
    tomeq77
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Witam.
    Mam magnetowid jw.
    Problem nr 1.: Tuner TV zgubił wszystkie zaprogramowane kanały. Po wyszukiwaniu automatycznym jak i ręcznym nic nie znaleziono. Oczywiście kabel antenowy podłączony i sprawny :-), bo jako 'przelotka' działa.
    Problem nr 2.: Od czasu do czasu przy odtwarzaniu taśmy video potrafi nagle stanąć, obraz zacznie skakać, video się wyłączy i często też wyrzuci kasetę. Dzieje się tak przy naciśnięciu przewijania i/lub pauzy.

Proszę o pomoc, bo chyba wyrzucę ten sprzęt.
  • REKLAMA
  • #2 3641835
    Stanisław2003
    Poziom 28  
    Ocena: 50
    Ustawienia mechaniki i pasek trzeba sprawdzić oraz mode switch. Szczególnie czy kaseta jest właściwie opuszczona i odpowiednio dociśnięta w pozycji PLAY. Jeżeli po włożeniu kasety i naciśnięciu PLAY włożysz rękę i kasta jeszcze da się lekko ręcznie docisnąć to jest żle mechanika windy ustawiona.
  • REKLAMA
  • #4 4776677
    tomeq77
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Stanisław2003 napisał:
    Jeżeli po włożeniu kasety i naciśnięciu PLAY włożysz rękę i kasta jeszcze da się lekko ręcznie docisnąć to jest żle mechanika windy ustawiona.

Wracam do swojego problemu.
    Niestety, po włożeniu kaseta siedzi dobrze, nie można jej docisnąć ani w ogóle poruszyć.

Może jakieś inne pomysły?
    Podkreślam, że nie jestem elektronikiem, ale sprzęt był już u trzech fachmanów i polegli na nim :-(

Proszę, polećcie mi jakiegoś elektronika-fachowca w okolicach Zielonej Góry, Nowej Soli lub Głogowa, który by coś poradził na te usterki.
REKLAMA