UPS trafił do naprawy ze zużytym akumulatorem, a po wymianie wszystko zachowuje się normalnie za wyjątkiem napięcia wyjściowego, które wynosi 270V przy pracy z baterii, na obciążeniu 40W żarówką (pomiar true rms), nie mam do tego wynalazku schematu, a na płytce są 4 potencjometry, nie wiem co się nimi reguluje, a nie mam zwyczaju kręcić "w ciemno".
Czy koledzy spotkali się z takim problemem, i czy jakiekolwiek regulacje tymi potencjometrami coś dadzą, UPS ma złącze wyglądające jak RS, ale nie mam do niego kabelka ani oprogramowania, czy w ogóle da się w nim coś regulować programowo. Byłbym wdzięczny za jakieś konkretne sugestie.
Pozdrawiam, R.
Edit: 15 Mar 2007 13:04
Zamykam temat, klient po negatywnych ocenach jakości UPS tej firmy zrezygnował z naprawy. Pozdrawiam wszystkich szczęśliwych posiadaczy tego wynalazku, R.
Poprawiłem TONI_2003.
Czy koledzy spotkali się z takim problemem, i czy jakiekolwiek regulacje tymi potencjometrami coś dadzą, UPS ma złącze wyglądające jak RS, ale nie mam do niego kabelka ani oprogramowania, czy w ogóle da się w nim coś regulować programowo. Byłbym wdzięczny za jakieś konkretne sugestie.
Pozdrawiam, R.
Edit: 15 Mar 2007 13:04
Zamykam temat, klient po negatywnych ocenach jakości UPS tej firmy zrezygnował z naprawy. Pozdrawiam wszystkich szczęśliwych posiadaczy tego wynalazku, R.
Poprawiłem TONI_2003.