logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Geforce 6600 - jak wgrać bios bez stacji dyskietek?

Team 05 Mar 2007 17:17 2514 7
REKLAMA
  • #1 3646134
    Team
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Chcę sobie wgrać bios ale jak mogę to zrobić bez stacji dyskietek?
  • REKLAMA
  • #2 3653412
    morron1
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    nero cd z boot i nagrywasz jeszcze plik biosa
  • REKLAMA
  • #3 3656424
    Team
    Poziom 15  
    A jak w taki sposób mógłbym zrobić kopie biosa?
  • #4 3657051
    morron1
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    a po co?? a pod windowsem sie nie da?? A nawet jak sie nieda to czy nie mozna uzyc jakiegos starego dysku ktory ma partycje fat?? I na nim zapisac backupa??
  • REKLAMA
  • #5 3657749
    Team
    Poziom 15  
    A jak na dysku go zapisać?
  • #6 3659938
    riger
    Poziom 24  
    Ocena: 9
    Nie radze kolego Ci sie brac za to, bo widze, ze masz minimalna wiedze na temat komputerow, jeszcze cos zepsujesz i jak zwykle bedzie temat typu "jak postawic karte po nieudanym upgradzie BIOSu"
  • #7 3660052
    Team
    Poziom 15  
    Chcę sie tylko dowiedzieć jak zapisać mogę backup biosa na dysku. Czy uruchomić z botowalnej płyty i wpisać polecenie typu nvFlash. Tylko jak dokładniej żeby zapisał się bezpośrednio na dysku?

Dodano po 24 [minuty]:

riger napisał:
    Nie radze kolego Ci sie brac za to, bo widze, ze masz minimalna wiedze na temat komputerow, jeszcze cos zepsujesz i jak zwykle bedzie temat typu "jak postawic karte po nieudanym upgradzie BIOSu"

Jęśli chodzi o grafike to nie wgrywałem jeszcze biosa ale trzeba od czegoś zacząć.
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy sposobu wgrania BIOS-u do karty graficznej Geforce 6600 bez użycia stacji dyskietek. Proponowano nagranie bootowalnej płyty CD z plikiem BIOS-u, umożliwiającej uruchomienie systemu i wykonanie operacji flashowania. Pojawiły się pytania o tworzenie kopii zapasowej BIOS-u oraz jej zapis na dysku twardym, np. na partycji FAT lub za pomocą narzędzia nvFlash uruchomionego z bootowalnej płyty. Zwrócono uwagę na ryzyko uszkodzenia karty przy nieumiejętnym flashowaniu BIOS-u. Podano również link do artykułu technicznego dotyczącego podkręcania i flashowania kart graficznych, który może zawierać szczegółowe instrukcje.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA