logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Urzadzenie wielofunkcyjne HP PSC 1510 - nie widzi kartki

zbyszek8285 05 Mar 2007 20:06 3606 5
REKLAMA
  • #1 3646924
    zbyszek8285
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Mam problem z urzadzeniem wielofunkcyjnym hp psc 1510.Po wlaczeniu przycisku power drukarka informuje o wyruwnaniu tuszu i pobiera kartke zeby wydrukowac strone testowa.Gdy drukarka wciaga kartke zatrzymuje sie do polowy i wychodzi blad brak papieru .Z drukarki wyleciala jakas blaszka niewiem do czego ona jest ,wyglada na zlamana
    Załączniki:
    • Urzadzenie wielofunkcyjne HP PSC 1510 - nie widzi kartki Zdjecie(049).jpg (56.27 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 3647581
    areksuchodolski
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Przydałoby się wyraźniejsze zdjęcie.
  • REKLAMA
  • #3 3648217
    Syriusz74
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    Witam
    Z tego co piszesz,wynika że drukarka "nie widzi" papieru.Za to odpowiedzialny jest czujnik papieru.
    W normalnej drukarce wystarczyłoby przeczyścić ten czujnik,czyli zdjac tylna klapkę i patrzac od tyłu i pomiędzy rolkami z lewej strony znalezc plastikowy cyngiel który podnoszony przez papier wpada na czujnik.
    Najlepiej zrobić to dluzszym pedzelkiem nasaczonym spirytusem.

Pisze ze w normalnej drkukarce poniewaz w tych modelach oraz kilku podobnych , czyszczenie nie wystarcza-czesto się ostatnio spotykam z podobnymi skargami na te drukarki i wynika z tego że te czujniki padają na amen.
    Problemu jeszcze nie zbadalem -więc jest to diagnoza na czuja,ale prawie na bank winna jest plytka ż czujnikiem papieru.
    W tych drukarkach lubi połamac się jeszcze sprzęglo przenoszace napęd na stację serwisowa-warto sprawdzic,a znajduje się przy zbiorniku na zużyty tusz.
    Co do elementu który wypadł z drukarki to jedyną blaszkę jak pamiętam z tych modeli -jest blaszka przytrzymujaca enkoder-czyli przezroczysty pasek z kreskami biegncy za karetka,z tym że wtedy byłyby inne objawy-bo karetka walilaby po bokach.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3655279
    MarVin_PL
    Poziom 22  
    Ocena: 39
    zgadzam sie z przedmówca, blaszka ktora wypadła to element trzymajacy encoder - taki pasek z kreskami. co od objawów zaciec, to po sciagniecie górnej czesci urzadzenia (skanera) sprawdz czy taki plastikowy element obok "śmietnika" nie jest pekniety/nadłamany. wyglada jak taka łezka, on jest miedzy smietnikiem a rolkami transportujacymi papier. peka on dosyc czesto.postaram sie zrobic zdjecie zeby dokladnie pokazac o jaka czesc mi chodzi
  • REKLAMA
  • #5 3655443
    sowa11
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Podobna blaszka jest jeszcze montowana jako ekran elektroniki na karetce z głowicami. Gdyby to była blaszka z taśmy enkodera drukarka nie będzie nawet próbować pobierać papier tylko trzaskać będzie głowicami.

Pozdrowienia
    Sowa
  • #6 3662884
    zbyszek8285
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    odkrecilem ja i nic nie moglem zauwazyc,jestem sklonny oddac ja do naprawy do servisu lub do kogos ktury sie na tym zna .zaplace za naprawe
REKLAMA