logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[a60] Siemens A60 nie włącza się po wgraniu języka z C60 - jak naprawić?

klaku 05 Mar 2007 22:05 1122 10
REKLAMA
  • #1 3647639
    klaku
    Poziom 10  
    Witam
    Problem wygląda następująco:
    Próbowałem wgrać do mojego a60 polski język ale przez przypadek dałem langa od c60.
    Telefon się w ogóle nie włacza.
    Czytałem na forum conieco o uwalonych siemensach ale dla mnie to czarna magia.
    Mam prośbe mógłby mi ktoś podać link do Softu który mam w tej sytuacji wrzucić na telefon i krótko opisac jak to mam zrobić?
    Czekam na jakieś info. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3647695
    epol
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    Zrobic tp, wgrac fulla i przeliczyc imei
  • REKLAMA
  • #4 3647957
    epol
    Poziom 26  
    Zoabcz sobei na www.epol.abc.pl po fullu z frei wstaje ale musisz zachowac odpowneidnie adresy
  • REKLAMA
  • #5 3648003
    klaku
    Poziom 10  
    hmm mówiąc o adresach masz na myśli to okienko co wyskakuje we frei przed wgraniem fullflasha?
    [a60] Siemens A60 nie włącza się po wgraniu języka z C60 - jak naprawić?
    Jeżeli tak to jakie tam adresy trzeba wpisać, i tak przy okazji to w okienku presets zaznaczam custom?
    Sory za takie pytanka ale chce zrobić tak aby działało, a co do instrukcji flashowania to znalazłem tylko do siemensa c60...
  • REKLAMA
  • #6 3649336
    epol
    Poziom 26  
    Tak te adresy, a podabe sa one w pliku na mojej stornie.

Plik a60_lg95_v10.rar
  • #7 3650099
    klaku
    Poziom 10  
    wgrałem i jest tak jak było, moze backup z innego telefonu go postawi? Jeżeli ktoś ma to poprosze
  • Pomocny post
    #8 3650339
    gruby28
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    problem może byc w tym że wgrywasz za niski flesh i telefon sie napewno nie bedzie włanczał bo siemensy dzielą sie te na dwa procesory intela i arm bodajrze jak wgrasz nie tego flesza to nie bedzie telefon się włanczał wiec czeba wgrac odpowiedniego flesza i telefon bez problemów bedzie chulał
  • #9 3651344
    klaku
    Poziom 10  
    no wgrywam tego co polecił epol, w takim razie prosiłbym o konkretną wersje softa który mam wgrać bo tak jak juz mówiłem, nie znam się na tym.
    Pozdro i dzieki za zainteresowanie tematem :)
  • Pomocny post
    #10 3651589
    epol
    Poziom 26  
    Poszukaj innego fulla w takim razie. Najlopiej 16MB
  • #11 3653079
    klaku
    Poziom 10  
    Pięknie:D
    Wgrałem fulla v23 i fon wstał:D
    Wielkie dzięki wszystkim za pomoc i pozdrawiam:)

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył nieuruchamiającego się telefonu Siemens A60 po wgraniu niewłaściwego języka z modelu C60. Aby naprawić usterkę, konieczne było wykonanie pełnego flashowania (full flash) odpowiednim oprogramowaniem dedykowanym dla A60, a następnie przeliczenie numeru IMEI. Użytkownik otrzymał link do softu na stronie softgsm.pl oraz wskazówki dotyczące użycia programu Frei, w którym należy ustawić odpowiednie adresy pamięci (presets na custom) zgodne z plikiem a60_lg95_v10.rar. Problemem mogło być wgranie nieodpowiedniej wersji firmware, gdyż telefony Siemens A60 mają różne procesory (Intel i ARM), co wymaga właściwego softu. Ostatecznie rozwiązaniem było wgranie pełnego firmware w wersji v23 o pojemności około 16 MB, co przywróciło funkcjonalność telefonu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA