logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rex Rotary RR 8713, informacje o maszynie, jakieś kody?

miras_l 06 Mar 2007 10:09 1020 4
REKLAMA
  • #1 3648624
    miras_l
    Poziom 18  
    Ocena: 58
    szukam czego kol wiek na temat tej maszyny, na godz 12 jadę na serwis i nawet nie wiem jak sie do niej dobrać, jakieś kody serwisowe, itd, itp
    Poprosiłbym na pocztę :
    miras_l(_at_)interia.pl lub miras_l(_at_)vp.pl
    Z góry wielkie dzięki.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3648757
    miras_l
    Poziom 18  
    Wielkie "dzięki" w zupełności mi to wystarczy, jadę teraz eksperymentować :D swoje umiejętności.
    koniec tematu
  • REKLAMA
  • #4 4577037
    miras_l
    Poziom 18  
    Nowy wątek tej maszyny.
    Kopiarka ma 104tyś kopii.
    Zapaliła sie kontrolka od toneru i załadowali nowy ładunek.
    Po jakimś czasie zaczęło wysypywać developer. Jak dojechałem do klienta to cała kopiarka już była czarna.
    Czyżby nadmiar toneru wypchał developer ??? czy jest jakieś inne na to wytłumaczenie ???
    Jutro znowu pojadę do Klienta i załaduje nowym dev i toner tylko "jak wejść w tryb serwisowy" by zainicjalizować dev. (65 - Developer Initial Setting)
    Przy okazji zrobiłem jej gruntowną konserwację.
    I jeszcze jak ona rozpoznaje że brakuje jej toneru.
  • #5 4577837
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 836
    Sewrwisówkadaje odpowiedź na wszystkie te pytania, poza tym temat wałkowany na tym szacownym forum x-razy!
    1. wysypuje się, ponieważ kopiarka naciągneła tyle toneru że się nie mieści
    2. wejście w tryb serwisu - DIP Switch DP-101-2 na ON i będzie migała 5 na wyświetlaczu. Potem tylko wpisz kod i zatwierdzasz AE
    3. init dewelopera nie da Ci dużo. Obawiam się że trzeba będzie go wymienić i dopiero potem zainicjować. Jest to chyba kod 66 o ile mnie pamięć nie zawodzi. Skasować lampkę od tonera możesz kodem 96.
    4. Maszyna ma ID sensor który dokonuje pomiarów gęstości tonera na bębnie. Kopiarki te lubiły przedozować i wtedy gubiły się odczyty , czego skutkiem był komunikat o braku tonera . Im więcej zadozowała tym bardziej brakowało - perpetum mobile - samonapędzający się mechanizm.
    5. przy konserwacji i wymianie dewelopera, zmień także druty elektrod i delikatnie podnieś napięcie ładowania na generatorze HV - potencjometr VRC.
    6. Najważniejsze! ustaw 4V na ID sensorze kodem 54 ! Bez tego ani rusz! :-)

powodzenia!

C.
REKLAMA