logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dokumentacja serwisowa i kod startowy dla ksero Rex Rotary 8112Z (mita DC 1255)

ttomcio 24 Lut 2007 17:16 1453 7
REKLAMA
  • #1 3612215
    ttomcio
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam
    Szukam dokumentacji manual a najlepiej serwisowej dla ksero jak wyżej.
    Nigdzie nie znalazłem nawet śladu.
    Pomocy.

Acha jeszcze jedno.
    Czy jest jakaś procedura startowa (kod serwisowy)po wyjęciu kasety z tonerem?
    Mam ksero z pełnym tonerem a świeci się brak toneru i nie można nic zrobić.
    Będę wdzięczny.
  • REKLAMA
  • #2 3616640
    stempel72
    Poziom 20  
    Ocena: 8
    Wkładasz toner i maszyna sama go zadozuje, ale to troche potrwa. Zobacz czy wyrwałeś z tonera folie zabezpieczającą.
  • REKLAMA
  • #3 3616796
    ttomcio
    Poziom 11  
    KIlka razy już restartowałem maszynę i niestety nic to nie dało tylko świeci się cały czas brak toneru na wyświetlaczu.
    Niestety to nie ja wymieniałem toner ale folii nie ma (sprawdzałem) ale zapewniano mnie że ksero jest sprawne.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3617074
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 836
    A może Ci świeci lampka od śmietniczki ? Wysyp zużyty toner i umyj dobrze pojemniczek. Te maszyny faktycznie czasem kilka razy trzeba szturchnąć żeby zadozowały nowy toner. Gdzieś miałem SM od UTAX-a ale pewny nie jestem. Poszukam i wrzucę jak będę miał.

C.
  • #5 3617671
    ttomcio
    Poziom 11  
    Jeny!!!
    Padło mi chyba na oczy i nie tylko.
    Faktycznie popielniczka nie była pełna tylko brudna.
    Dziękuję jak widać jestem początkujący.
    Post można zamknąć.
  • REKLAMA
  • #6 3619875
    martinkrys
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 44
    a na przyszłosć, jak nie dozuje sama toneru, to na panelu masz taki przycisk do wciśniecia np długopisem - to jest wymuszone dozowanie toneru, te maszyny maja tak, że jak nie wymienisz toneru na czas, to kontrolka braku potrafi zgasnać i maszyna wyjaławia się do końca, wtedy należy "zapakować" jej nowy toner i przytrzymać ten guzik do momentu zapalenia się braku toneru, wtedy maszyna sama dalej "pociągnie"
  • #7 3620379
    stempel72
    Poziom 20  
    Ocena: 8
    Odpowiednik w Utaxie to C 106, ale SM nie moge znależć, chyba że pasuje od innego Utaxa, mam ich sporo, ele tego akurat nie.
  • #8 3621651
    ttomcio
    Poziom 11  
    Dziekuję wszystkim za pomoc.
    Już któryś z kolei raz forum elektroda pomaga mi rozwiązać problemy :D
    Jakby co to dalej szukam manuala lub serwisowej instrukcji dla maszyny jak w tytule.
    Pozdrowienia dla wszystkich.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwano dokumentacji serwisowej oraz procedury startowej (kodu serwisowego) dla kserokopiarki Rex Rotary 8112Z (Mita DC 1255), zwłaszcza w kontekście problemu z błędnym sygnalizowaniem braku tonera mimo jego obecności. Rozwiązaniem okazało się sprawdzenie i oczyszczenie pojemnika na zużyty toner (popielniczki), która była zabrudzona, co powodowało błąd detekcji tonera. Wskazano również, że maszyna automatycznie dozowuje toner po jego wymianie, co może chwilę potrwać, a w przypadku problemów można wymusić dozowanie poprzez przytrzymanie specjalnego przycisku na panelu sterowania do momentu zapalenia się kontrolki braku tonera. W dyskusji pojawiła się także wzmianka o podobnym modelu Utax C 106, jednak brak było dostępnej dokumentacji serwisowej dla Rex Rotary 8112Z. Pomimo braku znalezienia manuala, problem z błędnym sygnałem braku tonera został rozwiązany przez oczyszczenie pojemnika na zużyty toner i zastosowanie procedury wymuszonego dozowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA