Wskazanym byłoby abyś swój post ze względu na charakter pytania zadał w dziale dla początkujących. Ale podpowiem Ci. Do kompa możesz podłączyć każdą wieżę która posiada wejście (input R i L). Łączysz ją natomiast z gniazdami (out L i R) mieszczącymi się na karcie dźwiękowej Twojego kompa.
Nie ma zadnych start jakosci ( nie bedzie ich slychac ) jak podlaczysz wszystko kablem to PC powinien wykryc podlaczenie a jak nie to skonfiguroj to w karcie dzwiekowej
Pogorszenie jakosci sygnalu niezauwazalne, komputer nie wykrywa takiego urzadzenia poniewaz podlaczony jest do wyjscia sluchawkowego, a sygnal ten mozna puscic na wzmacniacz/kino domowe 5.1 lecz dalej bedzie stereo.
radio jest połączone z komputerem, do którego jest podłączone kino domowe. Radio jest ponad to połączone z dwoma głośnikami kina domowego i podaje sygnał stereo. Moje pytanie: czy to ma prawo działać, i jeśli tak, to jak to zrobić.
Ale po co to wogole i jakie to radio i jakie ma wyjscia/wejscia. Moze ty
"radio" nazywasz wzmacniaczem ?
Czy ty chcesz sygnal z radia podawac na kompa a z kompa na glosniki ??
Jakie to glosniki ?? Komputerowe czy kolumny ( ze wzmakiem czy bez ) ??
a reszta glosnikow na czym chodz ( na jakim wzmaku) ?? czy "kinem domowym" nazywasz same glosniki czy masz kupione orginalne z dekoderem 5.1 ? i chcesz to tak polaczyc ?
ale jak to ma dzialac ? w kompie wlanczasz film i to ma leciec do wiezy ( wzmaka) a z wiezy do glosnikow ?
gdy wieża jest włączona (chcę posłuchać radia) reszta głośników jest wyłączona. Chcę kupić same głośniki, które podepnę do kompa dwa z nich przerobię w ten sposób, że będzie je można podpiąć również do wieży.
Aha czyli polacz tak :
pc polacz jak wczesniej mowilismy a glosniki do wiezy podlacz albo tak ze pod wyjscie na glosniki w wiezy podlacz glosnik komputerowy albo wyjsie line w wiezy pod wzmaka w glosnikach. Zalezy czy ty chcesz pc polaczyc z pc do wiezy cz z wiezy do pc bo wtedy wieza musi miec odpowiednie gnizada
Morze głupi pomysł ale ja mam kartę 8.1 i do każdego wejścia zrobiłem odzięlny wzmacniacz .
morze żle zrozumiałem ale gdy podłączysz pod jedno wyjścię to zatracisz cały system 5.1 i jak włączysz film czy grę na direx to masz zwykłe stereo
Post był raportowany.
Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA. --> REGULAMIN.[hefid]
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Do podłączenia wieży hi-fi do komputera zaleca się użycie kabla z wtykiem jack 3,5 mm (wejście komputera) na dwa wtyki chinch (R i L) do wejścia audio wieży. Wieża powinna posiadać wejścia liniowe (input R i L), a komputer wyjścia liniowe lub słuchawkowe (out L i R) na karcie dźwiękowej. Połączenie takie nie powoduje zauważalnej utraty jakości dźwięku. Komputer nie wykrywa wieży jako urządzenia, ponieważ sygnał jest przesyłany analogowo z wyjścia słuchawkowego. Można odtwarzać dźwięk stereo, jednak nie jest możliwe przesłanie sygnału 5.1 bezpośrednio przez wieżę, która zwykle obsługuje tylko stereo. W przypadku zestawu kina domowego bez wzmacniacza, głośniki można podłączyć do wieży lub bezpośrednio do komputera, w zależności od konfiguracji. Przy podłączaniu głośników do wieży należy zwrócić uwagę na odpowiednie wejścia i wyjścia oraz ewentualne wzmacniacze. Podłączenie wieży do komputera umożliwia odtwarzanie muzyki przez wieżę ustawioną na tryb AUX. W przypadku chęci zachowania systemu 5.1 konieczne jest korzystanie z odpowiednich wyjść i wzmacniaczy dedykowanych do wielokanałowego dźwięku. Wygenerowane przez model językowy.