logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens CXT70 nie dogaduje sie komputerem przez IrDĘ

michgur 06 Mar 2007 21:09 1339 7
REKLAMA
  • #1 3651029
    michgur
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Problem wygląda w ten sposób: Na początku podpiąłem IrDĘ do komputera. Sprzęt zainstalowano poprawnie i jest gotowy do użycia. NAstępnie włączyłem IrDĘ w telefonie i mam komunikat że siemens jest w zasięgu i mogę wysłać do niego plik. Wszystko idzie ładnie pięknie do póki nie chce przesłać pliku z telefonu na komputer:cry:.Gdy w telefonier dam żeby wysłała plik przez IrDĘ, pokazuje mi że "brak urządzenia".
    Tak właśnie wygląda problem:cry:
    Walczyłem już na różne sposoby. Bawiłem sie nawet z jakimiś prędkościami przesyłu czy coś takiego.
    Co ciekawe to kiedyś taką samą IrDĘ ja mam pożyczyłem od kolegi podłaczyłem wszystko sie ładnie pięknie zainstalowało i pięknie bez żadnych oporów szło w jedną i w drugą strone...
    Proszę o pomoc co robie tylko w krytycznych momentach i już nie mam sił na kombinowanie:cry:
    Z góry wielkie dzięki wszystkim którzy wesprą mnie i pomogą:D
    Odpowiem na wszystkie pytania
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3651060
    micsta1
    Poziom 11  
    dobra krotki. sciagnij progrma ze strony siemensa MPM czy jakos tak. zaisntaluj ten progs. potem podepnij telefon . komp bedzie prosuil o stery wtedy podajesz saciezke dostepu wlasnie do katalogu z zainstalowanym MPM... komp instaluje ... chyba reset i po sprawie :) podlaczasz koma wlaczasz "Eksplorator telefonu"... i wsio :D mozesz przesylac wszystko czego dusza zapragnie :)...nie instaluj softu z plyty od kabla...bo nie dziala :) pozdro
  • REKLAMA
  • #3 3654277
    michgur
    Poziom 17  
    Oczywiście, tylko ze ja nie chce zabaw z kablami tylko mnie interesuje IrDA.
    Zauważyłęm że jak odinstaluje Irdę i telefon z systemu to mogę wystyłać z telefonu tylko raz i jeden plik:cry: Czasami jest tak że gdy z telefonu coś przesyłam to idzie ładnie (mam wyłączoną IrDE) potem już nie chce mu się przesyłać wychodze na "pulpit" telefonu i włączam IrDE na klawiaturze 4 i znowu daje sie przesłać tylko jeden obrazek. tak moge sobie IrDĄ pożąglować góra trzy razy i znowu nic!:cry:
  • Pomocny post
    #4 3655248
    micsta1
    Poziom 11  
    uu soryu :) pospieszylem sie .

niestety co do IRDY to Ci nie pomoge poniewaz nie kozystalem... mam kabelek i wszystko kabelkiem robie :)

pozdrawiam
  • Pomocny post
    #5 3655322
    czapliniak
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    A czy w menadzerze użądzeń masz Irdę jako któryś com??
    Korzystałęm kiedyś z takiego fajnego programu SiMoCo sproboj może dasz rade tym
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 3656684
    zbigniew tomczak
    Poziom 23  
    Ocena: 29
    dokładnie opisałem to na tym forum--marzec/kwiecień 2005r.--poszukaj może jest....
    1--XP z SP2
    2--prawidłowo zainstalowana IrDA--sterowniki--musi być widziana przez SYSTEM..
    3--programy--MPM lub bardzo dobry MOBILedit Lite 2 0--obsługuje dużo komórek--kable,IrDA,Bluetaoth
    4--IrDY z allegro to badziewie ja kupiłem w komputroniku--45zł.--obsługuje mi tego siemensa i nokię--zero problemów....

pozdrawiam*****
  • REKLAMA
  • #7 3659787
    michgur
    Poziom 17  
    To w dalszym ciągu nie rozwiązuje sprawy. Tak jak wyżej napisłaem poprostu telefon nie dogaduje sie z kompem. Co ciekawe gdy użyłem "Phone Explorator" to normalnie widziałem wszystkie pliki na telefonie:|
  • #8 3675375
    michgur
    Poziom 17  
    Udało sie dzięki temu programowi :D wielkie dzięki i pozdrawiem michgur:D temat zamykam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył przesyłania plików między telefonem Siemens CXT70 a komputerem za pomocą interfejsu IrDA. Telefon był wykrywany przez komputer i można było wysłać plik z komputera na telefon, jednak przesyłanie plików z telefonu na komputer kończyło się komunikatem "brak urządzenia". Próby zmiany prędkości transmisji i reinstalacji sterowników IrDA nie przyniosły trwałego efektu. Sugerowano instalację oprogramowania Siemens MPM lub MOBILedit Lite 2.0, które obsługują komunikację przez IrDA, Bluetooth i kable. Zalecano także sprawdzenie, czy IrDA jest poprawnie zainstalowana i widoczna w menedżerze urządzeń jako port COM. Użytkownik potwierdził, że po zainstalowaniu programu MPM i użyciu funkcji "Eksplorator telefonu" udało się nawiązać stabilną komunikację i przesyłać pliki w obie strony, co rozwiązało problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA