logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

poszukiwany elektronik do naprawy stołu kreślarskiego i inne

Calineczka* 08 Mar 2007 10:10 1623 3
REKLAMA
  • #1 3656001
    Calineczka*
    Poziom 31  
    Ocena: 59
    Witam.
    Panowie, poszukuję kogoś kto nie boi się wyzwań, nowości czy też raczej niecodziennej elektroniki. Brzmi może strasznie, he he, ale opiszę o co chodzi. Pewien mój znajomy ma firemkę w okolicach Koleczkowa/Gdańska, w której to firemce ma nie najnowszy park maszynowy. Zdarza się, że zespuje mu się jakaś elektronika i nie bardzo ma się kto mu tym zająć. Aktualnie zepsuł mu sie stół kreślarski(chyba tak się to nazywa), takie cuś na czym robi się rysunki techniczne/wymiarowanie i jest tam ramię które można przesuwać w pionie i poziomie i zlicza ono odległość od jakiegoś tam punktu. Przestało liczyć w poziomie, pion działa.Elektronika sprzed kilku(nastu) lat, żadnych cudownych mikrokontrolerów. Schematu nie ma ale jest jakas dokumentacja techniczna, m.in opis regulacji, juz raz korzystałem i pomogło.
    Druga maszynka z która sa problemy to stół tnący. Psuje się coś w sterowniku lub głowicy liczącej ruch(opto)...jest schemat!!! i elektronika na ...popularnej cyfrówce scalaczki typu DIL,w podstawkach, technologicznie stare rozwiązanie.
    Zainteresowanych proszę o kontakt na priv.PILNE. Wszelkie warunki do dogadania, człowiek jest rzetelny, inaczej bym nie polecał.
    Pozdrawiam.Arek
  • REKLAMA
  • #2 3656418
    jozefg
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 743
    Zapomniałeś dodać że to powinien być ktoś z Trójmiasta lub okolic... :)
  • REKLAMA
  • #3 3656435
    Calineczka*
    Poziom 31  
    Ocena: 59
    ...oczywiście najlepiej będzie, jeśli zainteresowany zamieszkuje w Gdańsku bądź okolicach (Gdynia, Wejherowo..etc) :D, taki stolik kreślarski ciężko wysłać pocztą, ta maszynka tnąca to też kilka ładnych ton pewnie...:D

Józefie, mam to jakoś dopisać w tytule?
  • #4 3656442
    jozefg
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 743
    Calineczka* napisał:
    Józefie, mam to jakoś dopisać w tytule?
    Jak chcesz - ale w treści tak. Chociaż właściwie to już zostało powiedziane... :D
REKLAMA