Witam.Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w związku z programem gadu gadu.Mianowicie nie chce się on podłączyć do serwera.Tzn. próbuje zmienia kolory z czerwonego na żółty przez chwile otwiera się baner reklamowy a póżnie dalej na czerwono.Próbowałem wielu sposobów opisanych na elektrodzie,sprawdzałem hijackthisem,spyware, próbowałem różne wersje, wczoraj zainstalowałem aqq też nie chciał się połączyć z serwerem gg a dziś nawet z własnym się nie łączy.Będe wdzięczny za wszelkie sugestie
To jest xp profesional sp2.GG 7.6 ze stronki gg.internet to jakaś sieć osiedlowa 1.5mb/s.Próbowałem reinstalacji nie pomogło.Może log z hijacka coś pomoże.Próbowałem bez firewalla ale tak samo.A jak sprawdzić zablokowane porty?Mam włączony programik activ ports i podczas uruchamiania gg podświetla czasem gg.exe na czerwono.Jak można odblokować porty?
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 10:29:00, on 2007-03-10
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
hmm..nie wiem czy wiesz , ale kiedyś był problem z peer guardianem , bo blokował gg , spróbuj wyłączyć Peer`a i wtedy sprawdź czy działa , jest jeszcze jeden sposób , wystarczy ze w google wpiszesz "gadu gadu internet" i kliknij w pierwszy link , tam masz "WEB Gadu-Gadu ,kliknij i tam później wpisz hasło itp. powinieneś dać rade