logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gadu-Gadu nie łączy się z serwerem, mimo poprawnej instalacji

wicia23 28 Maj 2007 16:14 5831 6
REKLAMA
  • #1 3929075
    wicia23
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Mogę bez problemu zainstalować GG ale nie łączy się z serwerem. Możliwe że jest coś zablokowane, choć koleżanka z pracy obok ma gg i działa bez problemu. Próbowałem gg via. strona internetowa i też działa ok.
    Może ktoś poradzi ??
  • REKLAMA
  • #2 3929085
    MarekPPN
    Poziom 35  
    Ocena: 154
    A czy było wcześniej gg zainstalowane na tym komputerze ?

Proszę opróżnić cache oraz folder gdzie zainstalowane było Gadu-Gadu i zainstalować ponownie.

Miałem podobny problem i pomogło.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3932584
    t.kujawa
    Poziom 13  
    Moze faktycznie cos z kompem. Jak nie pomoze to proponuje zainstalowac power GG. Obecnie chyba zmienilo nazwe... jest tam wtyczka do gg ktora pozwala laczyc sie przez inne serwery i na innych portach (pomaga jak provider blokuje port od gg).

Mam nadzieje ze pomoglem ;)
  • REKLAMA
  • #5 3940114
    wicia23
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Jutro sprawdzę. Dzięki za sugestie.
  • REKLAMA
  • #6 3945612
    czarnysmok
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    sprawdź firewalla Może jest zablokowane gg na nim hmm albo powycinane porty. Możesz spróbować przeinstalować firewalla powinno pomóc.
    Pozdrawiam
  • #7 5036044
    malum
    Poziom 23  
    Ocena: 141
    t.kujawa napisał:
    Moze faktycznie cos z kompem. Jak nie pomoze to proponuje zainstalowac power GG. Obecnie chyba zmienilo nazwe... jest tam wtyczka do gg ktora pozwala laczyc sie przez inne serwery i na innych portach (pomaga jak provider blokuje port od gg).

Mam nadzieje ze pomoglem ;)

Jak dokładnie nazywa się ta wtyczka i gdzie jej szukać, bo GG nie chce się zalogować (blokada administratora) a bez zalogowania PowerGG generuje błędy i się wyłącza :(

To jeden z przykładowych błędów
    Załączniki:
    • Gadu-Gadu nie łączy się z serwerem, mimo poprawnej instalacji błąd.jpg (7.48 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Problem polega na braku połączenia Gadu-Gadu z serwerem mimo poprawnej instalacji. Możliwe przyczyny to pozostałości po wcześniejszej instalacji, blokady na firewallu lub zablokowane porty sieciowe. Zalecane jest wyczyszczenie cache i folderu instalacyjnego GG oraz ponowna instalacja. Alternatywnie można użyć PowerGG – klienta z wtyczką umożliwiającą łączenie się przez inne serwery i porty, co pomaga w przypadku blokad ze strony dostawcy internetu. Warto również sprawdzić ustawienia firewalla i ewentualnie go przeinstalować. Użytkownicy zgłaszają problemy z logowaniem do PowerGG przy blokadach administratora, co powoduje błędy i wyłączanie się programu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA