logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka dvd liteon shw1635s nie czyta płyt dvd rw i cd rw

szogun87 10 Mar 2007 15:45 2662 5
REKLAMA
  • #1 3663637
    szogun87
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    W wyżej wymienionej nagrywarce nie czyta płyt dvd i cd rw nie wiem co to może byc bo jeszcze wczoraj kopiowałem z dvd rw proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3665273
    Tedij
    Poziom 17  
    Ocena: 23
    Jeśli inne płyty czyta to spróbuj wgrać nowy firmware do nagrywarki ze strony Liteona.Co jakiś czas trzeba go aktualizować za względu na nowo produkowane nośniki.
  • REKLAMA
  • #3 3666083
    szogun87
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    tylko ze wczesniej czytało z rw a teraz pisze ze nieprawidłowy format
  • REKLAMA
  • #4 3734195
    banas
    Poziom 10  
    A przestało Ci czytać po zrobieniu formatu?
    Jak tak to zapewne zainstalowałeś sterowniki IDE.
    Wgraj jeszcze raz sterowniki od płyty głównej i karty grafiki omijając instalowanie sterowników IDE.
    U mnie to pomogło, a też mam nagrywarkę Liteona i miałem ten sam problem.

Powodzenia
  • REKLAMA
  • #5 3735016
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 4632582
    damio18064
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Też mam problem z tą nagrywarką, z tym że ona czyta tylko płyty dvd i nic po za tym. Rozebrałem ją i sprawdziłem laser, ma 2 średnie rysy. Chciałem nagrać cd , nie da rady, nawet nie otwiera mi żadnej płyty cd, ani nie nagrywa . Nie wiem co jest grane. Jak ten problem mi się pojawił to kupiłem płytkę czyszczącą napędy, włożyłem ją do stacji, ale i tak to nic nie dało, Mam jeszcze jeden napęd ale z LG CRD-8522B w której ten problem też mi wystąpił(to jest napęd CD-ROM) ale płytka wyczyściła ten napęd i chodzi teraz normalnie. Słyszałem o niejakim alkoholu do czyszczenia laseru, ale ten laser wydawał mi się być czysty, oprócz tych dwóch rys więc chyba nie ma sensu go czyścić.Zastanawiam sie teraz co mam z tą nagrywarką zrobić żeby mi poprawnie chodziła. Zaznaczam że ściągnąłem nowe sterowniki do tej nagrywarki ze strony liteon.
REKLAMA