logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3100 wyświetla komunikat Akcesorium niekompatybilne bez podłączenia

opi 13 Mar 2007 07:44 4839 8
REKLAMA
  • #1 3673145
    opi
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam.
    Mam nokie 3100. I ma ona bardzo dziwny objaw.

Leży sobie spokojnie, do niczego nie podłączona i nagle "Akcesorium niekompatybilne".
    Może ktoś wie o co chodzi.

Dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 3673156
    sashxxx
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    a sluchawka przypadkiem nie miala kontaktu z ciecza?? cos mi sie wydaje ze bedzie to zalaniec.pozdro
  • #3 3673190
    opi
    Poziom 11  
    Nie miała. Do tej pory było wszystko dobrze.

Nie mam pojęcia co sie mogło stać :(
  • REKLAMA
  • #4 3673662
    sashxxx
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    rozmowa na duszczu lub nawet mokra dlon mogla spowodowac takigo typu usterke :( moglo to byc powiedzmy kilka tyg. temu i generalnie ludzie nie pamietaja o tyego typu zdarzeniach. dopiero po rozebraniu tele fonu widac slady cieczy.
  • #5 3674362
    maco13
    Poziom 2  
    wydaje mi sie ze to nie jest wina cieczy lecz zabrudzenie wtyki na płycie głowniej od obudowy do gier
  • REKLAMA
  • #6 3679059
    Pikolini
    Poziom 19  
    Ocena: 14
    Reset ustawien fabrycznych, jezeli po tym bedzie ikonka zest sluchawkowego i da sie wlaczyc radio - jak wyzej wilgoc w okolicy zlacza systemowego...
  • #7 3679406
    dyzio88
    Poziom 17  
    siemka miałem przypadek z tym modelem tylko taki że wyskawiwał błąd bateria nie jest ładowania i była to wina softa a najpierw wszystko inne sprawdzięłm wiec może to być wina sofcika
  • #8 3679616
    m_wojcik
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    Miałem dokładnie to samo w Nokii 6810. Bardzo denerwujące - i zgadzam się ze wszystkimi postami z wyjątkiem ostatniego ("miałem podobny problem, ale trochę inny" :) - trzeba rozkręcić i bardzo starannie telefon wyczyścić, masz po prostu problem z brudem / wilgocią / zaśniedzeniem. U mnie pomogło na 100% zwykłe wyczyszczenie. Zacznij od tego a potem możesz soft zmieniać.
  • REKLAMA
  • #9 3747462
    opi
    Poziom 11  
    Czyszczenie pomogło.

Dzięki wielkie.

Podsumowanie tematu

✨ Nokia 3100 wyświetla komunikat "Akcesorium niekompatybilne" mimo braku podłączonych urządzeń. Przyczyną mogą być zabrudzenia, wilgoć lub zaśniedzenie styków w złączu systemowym lub na płycie głównej, co powoduje błędną detekcję akcesoriów. Zalecane jest rozebranie telefonu i dokładne wyczyszczenie styków oraz okolic złącza. W niektórych przypadkach problem może wynikać z błędów oprogramowania, jednak najczęściej skuteczne jest usunięcie zabrudzeń i wilgoci. Reset ustawień fabrycznych może pomóc w diagnozie, jeśli po nim pojawi się ikona zestawu słuchawkowego i działa radio. Podobne problemy zgłaszano także w modelu Nokia 6810.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA