logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy Twinham z Phoenix obsłuży kartę Cyfry+ do oglądania przez sharing?

spodziar 13 Mar 2007 10:20 1610 6
REKLAMA
  • #1 3673469
    spodziar
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam znalazłem taką karte czy ktos sie orientuje czy na tym da sie ogladac pakiet cyfry lub polsatu oczywiscie przez sharing.Czy idzie dostac to tego oprogramowanie(sterowniki) aby ta kart ruszyła?Czy moze zadac pytanie sprzedającemu aby sie czegos wiecej o niej dowiedziec jesli tak to o co zapytac (parametry czy cos innego)?Nie koniecznie mi chodzi o SS2 tylko o taką na której uruchomie sharing lub bede mugł ogldac FTA.

Bo na takich kartach nie znam sie ani troche
    http://www.allegro.pl/item171848491_tuner_satelitarny_za_15_zl_byc_moze_.html

Czy Twinham z Phoenix obsłuży kartę Cyfry+ do oglądania przez sharing?[/url][/code]
  • REKLAMA
  • #2 3673750
    electro_Nick
    Poziom 33  
    Ocena: 203
    to nie jest tuner tylko urzadzenie do udostepniania SAT przez LAN bodajze... MOzna o tym troche znalezc informacji -->Google
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3760009
    spodziar
    Poziom 11  
    Witam kupiłem jednak taką karte http://www.allegro.pl/show_item.php?item=172368551 i teraz mam pytanie czy jesli dokupie phoenixa+karteczke cyferki czy bedzie mozliwosc odbioru kanałów z karty czy trzeba kupic inny tuner aby to działało...?
  • REKLAMA
  • #5 3761976
    meloch
    Poziom 29  
    Ocena: 61
    Teoretycznie powinno działać, ale to zależy od oprogramowania karty. Musisz poszperać na forach o tematyce SAT, bo na Elektrodzie takiego oprogramowania ni znajdziesz.
  • #6 3771717
    skalka
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Będzie ! Co prawda ja mam inna karte ale twoja tez pojdzie bez problemaci ...

potrzebujesz:
    1) program, który umozliwia stosowanie pluginów (ja uzywam progdvb i altdvb)
    2) wtyczke PMCAM2 ... http://joshyfun.peque.org/PMCAM2/

działa spoko.. u mnie nawet ze splitterem ...
    pozdr
    sk
  • #7 3871210
    spodziar
    Poziom 11  
    Witam pomoze mi ktos odpalic C+ na progdvb mam pxoenixa i nie wiem gdzie co jak poustawiac zeby to smigało próbuje juz ze 3 godz bez skutku moje gg 1082503
    ________

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości obsługi karty Cyfry+ przez urządzenie Twinham z Phoenix w celu oglądania kanałów satelitarnych przez sharing. Okazało się, że Twinham nie jest tunerem, lecz urządzeniem do udostępniania sygnału SAT przez LAN. Użytkownik pytał o dostępność oprogramowania (sterowników) umożliwiającego uruchomienie sharingu na tej karcie. Wskazano, że działanie zależy od oprogramowania i warto poszukać informacji na forach satelitarnych. Do odbioru kanałów z Cyfry+ na Phoenixie potrzebne jest oprogramowanie obsługujące pluginy, takie jak ProgDVB lub AltDVB, oraz wtyczka PMCAM2, która umożliwia dekodowanie sygnału. Użytkownik miał trudności z konfiguracją ProgDVB do odbioru Cyfry+ na Phoenixie i prosił o pomoc w ustawieniach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA