logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HEAD HD1100 FTA - Czy można zamontować czytnik kart do odbioru Cyfry+?

tomas323 17 Kwi 2007 19:14 2623 4
REKLAMA
  • #1 3796008
    tomas323
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam! Mam pytanie,czy da się ten tuner rozszerzyc aby poszła na nim cyfra? Słyszałem że można zamontowa czytnik kart. Prosze o odpowedz czy istnieje taka opcja w tym modelu.
  • REKLAMA
  • #2 3796120
    okulik
    Poziom 28  
    Ocena: 127
    istnieje, podpina sie phoenix
  • REKLAMA
  • #3 3799427
    Zbynex
    Poziom 26  
    Ocena: 36
    Trzeba wgrać odpowiedni soft do tunera: DVBEXTREME 6686 AF7. Przerobić w Phoenixie reset, lub w wersji 3 wkładamy i wyciągamy zworkę nr 4.
    Uruchamianie programatora jako zewnętrzny czytnik karty Cyfra+ :
    ustawienia Sharing (czerwony przycisk pilota UHF):
    SHARING MODE Phoenix cam
    CA SYSTEM:/./.S/././././
    TRY EMU YES
    TIMEOUT DELAY 3700
    Software blocker OFF
    Dajemy na kanał Cyfry+ , czekamy na mignięcie diody programatora , wyjmujemy 4 zworkę z pinów PR1 lu naciskamy przycisk "reset", po chwili dioda mignie 2 razy i pojawi sie obraz na ekranie TV.
    Wyłączenie dopływu prądu do Phoenixa spowoduje koniecznośc ponownej aktywacji czytnika zworką nr 4, lub przyciśnięcie przycisku "reset" na Phoenixie zależni od wersji i modyfikacji Phoenixa.
  • REKLAMA
  • #4 3799834
    tomas323
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Hej! Dzięki za odpowiedzi! Sprawa wygląda tak... . Ja w temacie satek nie siedze, to było pytanie mojego kolegi. Niema neta to ja mu pomagam dzięki wam. Ale idzmy dalej, trzeba tam wsadzic czytnik kart (tak wynika z waszych odpowiedzi) żeby wogóle zaczynac zmiane softu. Tak to zrozumiałem. Jaki to ma byc ten czytnik ( jakiś model, firma,typ,???) Czy go można kupic na giełdzie elektronicznej? Jeszcze jedno, ten tuner to jakaś kopia Fergusona,którego on też posiada, z wyglądu płyty jest to samo tylko jest wolne złącze (myśle że to czytnik kart) i brak jednego scalaka(tylko miejsce na niego). Czy tego scalaka też trzeba wsadzic???? Prosze o jeszcze jakieś odpowiedzi, pomoce, rady. Pozdrawiam!!!
  • #5 3800965
    rtomek
    Poziom 19  
    Ocena: 60
    -do zmiany softu potrzebny Ci tylko kabel NulModem
    -na Allegro masz pełno czytników Phoenix do wyboru
    -jeśli tuner działa nie kombinuj ze zmianą układów
    -poczytaj jeszcze i nie śpiesz się bo w tej chwili jestes na prostej drodze do serwisu (prawdopodobnie zobaczysz po zabawie 4 ósemki i będziesz miał problem z kolegą i jego tunerem ): )
REKLAMA