Chciałem uruchomić Skype na starym komputerze FujitsuSiemens z procesorem AMD Duron 800, 320MB RAM, 64kB pamięci cash i spotkała mnie niemiła niespodzianka. Skype "tnie" się, zarówno ja nie słyszę rozmówcy jak i mnie nie można zrozumieć. Jest zainstalowany WinXp, ale to samo miało miejsce pod Win98. Nie jest to problem łącza, bo inny, szybszy komputer z Skype podłączony pod to samo łącze działa prawidłowo. Jak to mozliwe, skoro minimalne wymagania Skype to "tylko" procesor Pentium 400MHz ? Uruchamiałem juz kiedyś skype na innym, starym komputerze z PentiumII 266 i działał prawidłowo. Nie jest to też problem karty dzwiękowej na płycie, działa ona "dwukierunkowo". Próbowałem zreszta z inną karta dzwiekową PCI SoundBlaster i był ten sam problem. Czy moze to być problem z zbyt małą ilościa pamięci cash, czy może procesor Duron nie nadaje się? Odtwarzanie mp3 i filmów DiVx działa generalnie prawidłowo. Sieć jest podłączona przez karte LAN i nie ma z tym też problemu. Czy ktoś ma sugestie co może być przyczyną?