logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes E-klasa: Kontrolka ASR zapala się przy naciśnięciu hamulca

andrzejluczuk 13 Mar 2007 19:25 1584 4
REKLAMA
  • #1 3675097
    andrzejluczuk
    Poziom 18  
    Ocena: 30
    Witam. Czy ktos diagnozował problem zapalajacej sie kontrolki ASR?? Mam taki przypadek, ze ABS pracuje bez zarzutu (wiec wykluczam urwane przewody od czujnikow)a kontrolka ASR zapala sie przy pierwszym przyciscieciu pedala hamulca. Dokladniej piszac- odpalam samochod i wszystko jest ok, a jak tylko wcisne pedal hamulca nawet na postoju to zapala mi sie ASR. Co to moze byc i z czym ma zwiazek?? auto nie jest w ruchu, ABS pracuje ok, wiec w czym szukac??
  • REKLAMA
  • #2 3675122
    Gerri
    Spec od Mercedesów
    Ocena: 3609
    sprawdź czujnik stopu przy pedale hamulca - ma dwie pary styków (jak jedna łączy, to druga rozłącza) - są bardzo awaryjne
  • REKLAMA
  • #3 3675218
    andrzejluczuk
    Poziom 18  
    Hm... Całkiem możliwe... ok. sprawdzę rano i dam znać. Rozbieralne, da się coś kontakt sprayem zadziałać, czy raczej wymiana?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3678333
    Gerri
    Spec od Mercedesów
    Ocena: 3609
    Styk od świateł stopu to blaszka dociskana sprężyną - ten jest ok. Drugi styk to blaszka bez sprężyny, dociskana siłą swojego naprężenia - ona się łamie. Element jest rozbieralny - rozbierz i kuknij
  • #5 3679383
    andrzejluczuk
    Poziom 18  
    ASR działa, problem rozwiązany, pomogłeś mi kolego. Serdeczne dzieki, pozdro. Temat zamknięty.
REKLAMA