Ja oprócz eq stosuję jeszcze odwracanie fazy na crossoverze - czasami pomaga niesamowicie a czasami nie. Cała reszta identycznie przebiega u mnie jak napisał to dj-matyAS. I chyba posłucham jego rady i mojej intuicji przy wyborze miców w innym poscie - najlepiej mieć stado takich samych, wiemy wówczas czego się spodziewać.
A co do miszkoo - uważam że 15stka do eliminacji sprzężeń styknie w zupełności, bardzo się przydaje u mnie FBQ w bechringerach - nie masz ucha na wartość f?? - dajesz suwaczek w górę, robisz sprzężenie i odpowiednia diodka świeci i już wiemy o co chodzi

Różnica pomiędzy 31 a 15 dla mnie sprowadza się do tego że na 31 musiałem ruszać większą ilościa suwaków a efekt ten sam, ale myślę że co zestaw to będzie inaczej.
Pomyślałem również co zrobić żeby podkład nie eqalizować razem z micami - mice daję na podgrupę , tą wypuszczam do zewnętrznego eq którym niweluję sprzęgi a sygnał wracam do kanału który idzie na main - niestety nie da się tak zrobić na każdym mikserze bo nie każdy ma inserta lub wyjście z podgrup.